Pompoenlasagne met Geitenkaas

Pompoen, ik vind het zo lekker. Als het dan uit mijn eigen moestuin komt is het altijd extra bijzonder. Deze keer had ik heel veel zin in comfort food, maar dan wel gezond. Volkoren lasagne met pompoen en geitenkaas werd het. Super eenvoudig en een heel fijn gerecht. Eet er een lekkere salade bij.

Lasagne pompoen met geitenkaas


Dit heb je nodig voor 4 stukken lasagne

1 pompoen van ongeveer 1,2 kg
500 ml water
180 gram geitenkaas (rol)
10 volkoren lasagnebladen
flinke snuf kaneelpoeder en snufje nootmuskaat (zelf geraspt of poeder)
handje Parmezaanse kaas
1 groentebouillonblokje (bij voorkeur zonder E621 en zonder gist)
olijfolie

verder nodig: ovenschaal van ongeveer 24x15 cm

Zo maak je Pompoenlasagne met Geitenkaas

1. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitjes en draden eruit, snijd in plakken en haal de schil eraf. Snijd de plakken in stukken.

2. Kook de pompoen in 500 ml water met het bouillonblokje in ca. 15 minuten gaar. Haal de pan van het vuur (niet afgieten!) en pureer de inhoud van de pan met de staafmixer. Je lasagnesaus is nu bijna klaar. Roer er kaneel en nootmuskaat door en laat het iets afkoelen. Snijd intussen de geitenkaas in 16 plakjes en verwarm daarna de oven voor op 175 graden C (hetelucht). 

3. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel wat saus over de bodem van de schaal. Leg nu de eerste laag lasagnebladen erin. Per laag gebruik ik 2,5 lasagneblad en breek hiervoor dus een blad doormidden om de schaal goed te 'bekleden'.

4. Verdeel over de lasagnebladen wat saus en leg er 4 plakjes geitenkaas op. Zo maak je totaal 4 lagen en eindig je met saus en geitenkaas. 

5. De ovenschaal zit nu wel vol en het kan al bijna de oven in. Verdeel er eerst nog een handje geraspte Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar. Eet er een lekkere groene salade bij.

Meer recepten bekijken

Terug naar de homepage