Vegan Shoarma Pizza

Tijd voor weer eens een lekker verwen-vegan-receptje! Als je deze pizza eet, dan spring je gewoon een gat in de lucht. Dat deed ik in ieder geval toen ik het resultaat van mijn nieuwste pizza proefde. Ik kreeg ook de reactie aan tafel: 'Dit is misschien wel de lekkerste pizza die je ooit hebt gemaakt.' Nou, dat is leuk toch? Of het betekent misschien wel dat mijn andere pizza's niet te eten zijn. Wil jij ook zo'n lekkere pizza maken inclusief vegan knoflooksaus? Het is heel makkelijk! Dus daar hoef je het niet voor te laten. Gewoon eens doen en lekker van genieten. Bekijk snel het recept.


vegan shoarma pizza

Dit heb je nodig voor 2 pizza's

140 gram tomatenpuree
2 handjes geraspte belegen kaas
2 handjes fijngesneden, gewassen, ijsbergsla

voor de knoflooksaus:

2 eetlepels vegan mayo (ik kocht deze van Remia. Dat is mijn favoriet.)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
scheutje water
snuf gedroogde selderij

Zo maak je de Vegan Shoarma Pizza

1. Verwarm de oven voor op 225 graden C (hetelucht).
2. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol er 2 pizza's van. Dit gaat het makkelijkst op een stuk bakpapier, want dan kun je het daarna meteen de bakplaat opschuiven.
3. Smeer de pizza's in met de tomatenpuree. Houd de randen vrij. Verdeel de bevroren stukjes vega shoarma erover en per pizza een handje geraspte kaas.
4. Schuif de bakplaat met de pizza's de oven in en bak in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
5. Intussen maak je de knoflooksaus, door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
6. Haal de pizza's uit de oven, bestrooi met de ijsbergsla en besprenkel met knoflooksaus. Geniet ervan!