Traybake BBQ Chicken

Traybake BBQ Chicken is een lekker makkelijk verwengerecht. Alles op de bakplaat en hup de oven in. Je eet het met tortilla's en ijsbergsla. Over dit gerecht ben ik zo enthousiast, dat het zeer waarschijnlijk volgend weekend weer op tafel staat. Ik kijk er nu al naar uit!


Dit heb je nodig voor 2 personen

300 gram kipdijfilet
2 puntpaprika's schoongemaakt en in grove stukken gesneden
2 uien, gepeld en grof gesneden
1 blikje maïs (uitlekgewicht 165 gram)
2 handjes geraspte belegen kaas

Voor de saus
5 eetlepels tomatenketchup
1/2 eetlepel honing
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

Voor erbij
ijsbergsla
4 (volkoren) tortilla's

Zo maak je Traybake BBQ Chicken

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C (hetelucht).
2. Meng alle ingrediënten voor de saus in een grote kom.
3. Voeg hieraan de kipdijfilet (ongesneden), puntpaprika's, ui en maïs toe. Roer alles goed door en zorg vooral dat de kip goed bedekt is met een laagje saus.
4. Leg eventueel een vel bakpapier op de bakplaat. Schep het mengsel erop en spreid uit over de bakplaat. Zorg dat de kipdijfilet goed uitgevouwen en dus plat ligt.
5. Schuif de bakplaat de oven in. Na 15 minuten strooi je de kaas erover. Schuif de bakplaat opnieuw de oven in en bak het verder in ongeveer 20 minuten gaar. Totale baktijd van dit gerecht is dus ongeveer 35 minuten.
6. Haal de bakplaat uit de oven en controleer of de kip gaar is. Snijd de kip in stukjes. Schep alles in een schaal (breng eventueel verder op smaak met wat zout) en strooi er wat ijsbergsla over.
7. Eet het met tortilla's en de rest van de ijsbergsla.