Tarte Tatin van Wilde Perzik en Tijm

Dit kleine taartje is ideaal als je snel even iets lekkers en iets niet al te groots wilt bakken. De combinatie perzik en tijm is heerlijk. Voor dit taartje heb je niet veel ingrediënten nodig. Ook altijd fijn. Probeer deze bijzondere combinatie en geniet!

https://bijlon.blogspot.com/2018/07/tarte-tatin-van-wilde-perzik-en-tijm.html





Dit heb je nodig voor een taartvorm van ongeveer 20 cm doorsnede

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 wilde perziken, zonder vel en in plakjes gesneden
2 flinke eetlepels rijststroop
wat verse tijm, gewassen en van de takjes afgerist
boter om de vorm in te vetten

Zo maak je Tarte Tatin van Wilde Perzik en Tijm

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. (hetelucht) 
2. Vet de taartvorm in met boter.
3. Verdeel de rijststroop over de bodem van de vorm. Dit hoeft niet zo precies. Strooi de tijm erover.
4. Verdeel de plakjes perzik over de bodem, op de stroop, maar niet helemaal tot aan de rand. Laat aan de buitenrand rondom een stukje van de vorm vrij.
5. Leg de plakjes deeg, 2 naast elkaar en 2 eronder (in een vierkant), op een snijplank. Laat het deeg iets overlappen. Druk de naden van het deeg op elkaar. Pak het deeg op en leg het over de stukjes perzik in de taartvorm. Druk het deeg aan de randen van de taartvorm naar binnen, langs de vulling.
6. Schuif de taart de oven in en bak het in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Laat het in de vorm iets afkoelen en draai het daarna met een bord erop om. Pas wel op voor de stroop die eruit kan lopen, deze is gloeiend heet. Als het goed is valt de taart nu op het bord. Snijd het in stukken en serveer het zo, of met een bolletje vanille-ijs.

Misschien vind je dit ook lekker:
Blauwe Bessen Muffins

Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!