Frisse Aardbei Panna Cotta met Karnemelk

Vroeger haalden we op een boerderij regelmatig "aardbeienkarne". Hier moest ik laatst ineens aan denken. Karnemelk met gepureerde, verse, aardbeien erdoor. Dat was zo lekker fris. Dus besloot ik een panna cotta te maken van karnemelk en aardbei. Het is een heerlijk dessert geworden! Bovendien is het stukken minder vet dan panna cotta van slagroom. Mooi meegenomen, toch?

https://bijlon.blogspot.com/2018/06/frisse-aardbei-panna-cotta-met-karnemelk.htmlWat heb je nodig voor 4 kleine glaasjes of 2 grotere

150 ml karnemelk
100 ml gepureerde, verse, aardbeien en eventueel extra aardbeien om te garneren
2 gelatineblaadjes
2 zakjes vanillesuiker (à 8 gram)

Zo maak je Frisse Aardbei Panna Cotta met Karnemelk

1. Leg de gelatine in een bakje koud water te weken.
2. Meng de karnemelk met de gepureerde aardbeien en de vanillesuiker in een steelpan.
3. Verhit het mengsel in de pan al roerend, ongeveer 5 minuten, op matig vuur. Zorg dat het niet gaat koken. Het moet uiteindelijk tegen de kook aanzitten.
4. Haal de gelatine uit het water en knijp het goed uit. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine goed door het warme mengsel.
5. Giet het hierna in 4 kleine glaasjes, of 2 grotere. Dek de glaasjes af met een stuk vershoudfolie en zet het direct in de koelkast. Laat het een dagje of nachtje opstijven. Haal de Frisse Aardbei Panna Cotta met Karnemelk uit de koeling, garneer eventueel met de extra aardbeien en geniet!

Misschien vind je dit ook lekker:
Droom van Chocolade
Meer recepten vind je hier, in het Bij Lon Receptenregister!