Groene Asperges met Knoflookdressing

We kunnen nu volop groene asperges oogsten in onze moestuin. Het fijne van groene asperges, vind ik, is dat je ze niet hoeft te schillen. Laatst maakte ik een heel eenvoudig bijgerecht van groene asperges. Lekker dat het was! Lees snel verder als je wilt weten hoe ik het heb gemaakt.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/05/groene-asperges-met-knoflookdressing.html



Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen

500 gram groene asperges
1 tot 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
scheutje olijfolie
zout en peper
geraspte parmezaanse kaas naar smaak

Zo maak je Groene Asperges met Knoflookdressing

1. Was de groene asperges en snijd aan de onderkant een stukje af. Heb je geen hele verse asperges? Zet ze dan een kwartiertje, rechtop in koud water. Dan kunnen ze wat vocht opnemen. Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur. Kook de groene asperges gaar in ongeveer 5 minuten. Het ligt aan de dikte van de asperges, hoe lang je ze moet koken, dus houd het gewoon even in de gaten.
2. Laat de gare asperges uitlekken en maak intussen de dressing. Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper. Giet dit over de gare asperges en schep goed om. Bestrooi met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Risotto met Groene Aspergetoppen
 Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!