Strogranoff-Champignontaart
Vind jij hartige taart ook zo lekker? Dan moet je echt deze Strogranoff-Champignontaart proberen. Het smaakt heerlijk, maar is - zoals de meeste taarten - wel calorierijk. Erg geschikt voor af en toe, als het tijd is voor wat extra verwennerij.
Het recept is heel eenvoudig. Ik maakte het 's avonds alvast klaar voor de volgende dag, omdat ik laat thuis zou komen. Dan weet ik van mezelf dat ik die dag echt geen zin meer heb om te koken. Na het bakken liet ik het afkoelen en zette het afgedekt in de koelkast. De volgende dag kon ik het zo op tafel zetten, samen met wat veldsla en mijn favoriete sladressing. Je kunt deze hartige taart natuurlijk ook bereiden en direct, warm, eten. Hoe dan ook, ik hoop dat je ervan geniet. En als je de calorieën iets wilt beperken, kun je plantaardige room gebruiken in plaats van slagroom.
250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
250 ml slagroom
1 rode puntpaprika, schoongemaakt, in stukjes gesneden
2 uien gepeld en in grove stukken gesneden
3 eieren
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1 groentebouillontablet (liefst zonder E621)
olijfolie
wat boter voor het invetten van de taartvorm
verder nodig:
taartvorm van ongeveer 26 cm
2. Voeg de puntpaprika en de kastanjechampignons toe en bak een aantal minuten mee.
3. Schep een flinke eetlepel paprikapoeder in de pan en bak heel even mee met de groenten. Meng het er goed door. Zet dan het vuur uit en laat de inhoud van de pan afkoelen tot lauwwarm.
4. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden C (heteluchtoven) en vet de taartvorm in. Bekleed de vorm met het deeg, rek de plakjes hier en daar wat op en druk de randen goed aan.
5. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taartvorm, op het deeg.
6. Breek de eieren en klop de inhoud los in een kom. Voeg de slagroom toe en een verkruimeld groentebouillontabletje. Roer het goed door.
7. Giet het mengsel in de vorm en schuif het de oven in. Bak de Stroganoff-Champignontaart in ongeveer 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
Eet er bijvoorbeeld veldsla bij.
Misschien vind je dit ook lekker:
Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het Bij Lon Receptenregister te gaan.
Het recept is heel eenvoudig. Ik maakte het 's avonds alvast klaar voor de volgende dag, omdat ik laat thuis zou komen. Dan weet ik van mezelf dat ik die dag echt geen zin meer heb om te koken. Na het bakken liet ik het afkoelen en zette het afgedekt in de koelkast. De volgende dag kon ik het zo op tafel zetten, samen met wat veldsla en mijn favoriete sladressing. Je kunt deze hartige taart natuurlijk ook bereiden en direct, warm, eten. Hoe dan ook, ik hoop dat je ervan geniet. En als je de calorieën iets wilt beperken, kun je plantaardige room gebruiken in plaats van slagroom.
Dit heb je nodig voor 4 personen
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
250 ml slagroom
1 rode puntpaprika, schoongemaakt, in stukjes gesneden
2 uien gepeld en in grove stukken gesneden
3 eieren
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1 groentebouillontablet (liefst zonder E621)
olijfolie
wat boter voor het invetten van de taartvorm
verder nodig:
taartvorm van ongeveer 26 cm
Zo maak je Strogranoff-Champignontaart
1. Bak de uien in een hapjespan met wat olijfolie goudbruin.2. Voeg de puntpaprika en de kastanjechampignons toe en bak een aantal minuten mee.
3. Schep een flinke eetlepel paprikapoeder in de pan en bak heel even mee met de groenten. Meng het er goed door. Zet dan het vuur uit en laat de inhoud van de pan afkoelen tot lauwwarm.
4. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden C (heteluchtoven) en vet de taartvorm in. Bekleed de vorm met het deeg, rek de plakjes hier en daar wat op en druk de randen goed aan.
5. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taartvorm, op het deeg.
6. Breek de eieren en klop de inhoud los in een kom. Voeg de slagroom toe en een verkruimeld groentebouillontabletje. Roer het goed door.
7. Giet het mengsel in de vorm en schuif het de oven in. Bak de Stroganoff-Champignontaart in ongeveer 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
Eet er bijvoorbeeld veldsla bij.
Misschien vind je dit ook lekker:
Spinazietaart met Feta |