Runderstoof van Sukadelappen

Wanneer het buiten koud is, maak je het binnen gezellig. Misschien heb je wel een houtkachel of openhaard. Drankje erbij, muziek aan. Thuis zijn is fijn. Je kijkt even naar buiten. Het begint te sneeuwen. Intussen ruik je de geur van ouderwetse stoofpot. Heerlijk. Het staat nu bijna 4 uur te pruttelen. Nog heel even en dan kun je aan tafel.


https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/runderstoof-van-sukadelappen.html
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen

500 gram (bio) sukadelappen, in grove stukken gesneden
500 ml runderbouillon
1 prei, gewassen en in ringen gesneden
1 grote ui, gepeld en in grove stukken gesneden
2 wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
140 gram tomatenpuree
2 eetlepels bloem
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
olijfolie
eventueel: wat verse peterselie

Zo maak je Runderstoof van Sukadelappen

1. Meng bloem, met zout, peper en het paprikapoeder in een schaal. Doe de stukken vlees in de kom en schep door tot elk stukje bedekt is met dit mengsel.
2. Zet een braadpan op het vuur. Bak, in wat olijfolie, de ui bruin. Voeg dan de stukken vlees toe en schroei rondom dicht.
3. Doe de prei en wortel in de pan. Schep het door het vlees.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend even mee.
5. Giet 500 ml runderbouillon in de pan en roer goed door. Schraap met een houten lepel over de bodem van de pan, zodat het aangebakken bloemmengsel loskomt.
6. Doe de laurierbladeren en de kruidnagels in de pan. Roer door, breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht en doe het deksel erop. Plaats de pan het liefst op een vlamverdeler. Laat minstens 4 uur pruttelen, onder regelmatig roeren, totdat de sukadelappen heerlijk zacht zijn. Schraap bij het roeren steeds over de bodem van de pan, zodat het niet aanbakt. Als de stoofpot te dik wordt, voeg je tussentijds wat gekookt water toe.

Vergeet niet om het laurierblad en de kruidnagels uit de pan te vissen. Bestrooi de stoofpot eventueel met verse peterselie. Eet er gekookte aardappelen bij en desgewenst nog wat extra groenten. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Bieflapjes met Champignons

Meer recepten vind je in het Bij Lon Receptenregister!