Nieuwe en Oude Bewoners

Het vriest dat het kraakt buiten. Binnenshuis komen nieuwe bewoners van de moestuin al tot leven. In de tuin zelf is het voor het moestuinieren nog te koud. We namen wel even een kijkje en zagen dat de meeste planten het nog goed doen.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/02/nieuwe-en-oude-bewoners.htmlHallo, sla, paprika en peper. Vooral de paprika en peper hadden redelijk lang de tijd nodig om te ontkiemen. Voor de zekerheid had ik nog maar een keer gezaaid, dus straks hebben we een flink aantal planten in de tuin.

De moestuin ziet er een beetje treurig uit. Al houden de prei en palmkool zich goed. De laatste prei moeten we nu echt snel oogsten. Verder staat er knoflook, die ik in de herfst heb geplant. Ook zaaide ik in de herfst tuinbonen. Die hebben het erg moeilijk door de kou. Voor de zekerheid zaaien we binnenshuis een nieuwe lading. 

Al mijn zaden voor het nieuwe moestuinseizoen zijn binnen. Binnenkort ga ik weer helemaal los en lijkt het thuis net een kwekerij. Dit is maar van korte duur, hoor. Zodra het kan, verhuizen de plantjes naar de koude kas achter ons huis. Vanaf nu zal er dus steeds regelmatiger moestuinnieuws verschijnen. Niet alleen op de blog, maar ook via Insta Stories. Ben jij al begonnen met kweken?

Meer tuinnieuws lezen?

Op zoek naar een lekker recept?