Paprikahummus
Heb je zin om eens iets anders op brood te eten? Probeer dan deze paprikahummus. Heerlijk! Zo krijg je bovendien wat extra groente binnen. Als je dit als "lunch to go" wilt eten, op je werk bijvoorbeeld, doe dan de hummus apart in een bakje. Dan kun je het ter plekke op je brood smeren. Bewaar de hummus wel koel tot gebruik.
1 rode puntpaprika, gewassen, zaadlijsten en steel verwijderd
3 eetlepels olijfolie
1 flinke eetlepel tahin (sesampasta)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zout
verder nodig:
keukenmachine
2. Doe de paprika, met de rest van de ingrediënten, in de keukenmachine. Maal alles fijn, tot een egale massa.
3. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat extra zout.
Bewaren in een bakje in de koelkast. Beperkt houdbaar.
Misschien vind je dit ook lekker:
Wat heb je nodig voor een bakje Paprikahummus?
225 gram gare kikkererwten1 rode puntpaprika, gewassen, zaadlijsten en steel verwijderd
3 eetlepels olijfolie
1 flinke eetlepel tahin (sesampasta)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zout
verder nodig:
keukenmachine
Hoe maak je Paprikahummus?
1. Snijd de puntpaprika in stukken.2. Doe de paprika, met de rest van de ingrediënten, in de keukenmachine. Maal alles fijn, tot een egale massa.
3. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat extra zout.
Bewaren in een bakje in de koelkast. Beperkt houdbaar.
Misschien vind je dit ook lekker:
Mediterraanse Smeerkaas |