Macaroni met Chorizo

Macaroni met Chorizo is weer eens iets heel anders. Met paprika en verse tomaten maken we het ook lekker fris. Als tegenhanger van alle pittigheid en knoflook uit de chorizo, bestrooien we het met wat peterselie. Heerlijk!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/01/macaroni-met-chorizo.html



Wat heb je nodig voor ruim 4 personen?

1 chorizo (geen plakjes, maar een hele worst) van ongeveer 250 gram
300 gram macaroni
5 tomaten, gewassen, harde kern en zaadjes verwijderd
1 rode paprika, gewassen, steel en zaden plus zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
1 grote ui, gepeld en in grove stukken
140 gram tomatenpuree
wat verse peterselie, gewassen en van de takjes gehaald


Hoe maak je Macaroni met Chorizo?

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Haal de onder- en bovenkant van de chorizo, verwijder het velletje van de worst en snijd het in stukjes.
3. Zet een pan zonder olie of vet op het vuur en voeg de chorizo toe. Bak het in het eigen vet, regelmatig omscheppend, op middelmatig vuur, ongeveer 5 minuten. Kijk goed of het niet te hard bakt. Zet het vuur anders zachter. Snijd de tomaten alvast in stukjes.
4. Voeg de ui toe en bak een minuutje mee. Schep goed om.
5. Doe de paprika in de pan en bak even mee. Zet het vuur daarna zacht. Voeg dan de tomatenpuree toe, roer goed door en bak ook deze een minuutje mee.
6. Dan kan de tomaat in de pan. Schep regelmatig om en bak een minuut of 3. Vind je hierna de saus iets te dik? Je kunt er een scheutje water aan toevoegen.
7. Doe de macaroni in de pan bij de saus en meng het geheel goed. Proef of je het zo al goed op smaak vindt, of dat er nog zout en peper bij kan.
8. Bestrooi de macaroni met verse peterseliebladeren. Geniet ervan!

Tip: Eet er nog een groene salade bij. 

Misschien vind je dit ook lekker:
Pipe Rigate Arrabiata
Meer recepten bekijken? Bezoek hier het Bij Lon Receptenregister!