Kaaskoekjes

Jaaaa... al de hele week heb ik zin in kaaskoekjes. Nu heb ik ze gemaakt. Het is heel makkelijk. Erg lekker, ook. Dus als jij dit weekend ook van homemade kaaskoekjes wilt genieten, haal dan snel de benodigde 3 ingrediënten in huis!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/01/kaaskoekjes.html



Wat heb je nodig om Kaaskoekjes te maken?

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
75 gram pittige, geraspte kaas (belegen kaas)
1 ei, losgeklopt

verder nodig:
bakpapier

Hoe maak je Kaaskoekjes?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).
2. Strooi de kaas over de plakjes bladerdeeg. Rol elk plakje stevig op en druk de naad goed aan. Eventueel kun je het vastplakken met wat losgeklopt ei.
3. Snijd met een scherp mes plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
5. Leg de rondjes bladerdeeg met kaas plat op de bakplaat. Druk ze met je vingers nog een beetje aan.
6. Bestrijk de kaaskoekjes in wording met wat losgeklopt ei.
7. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kaaskoekjes in ongeveer 18 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten trommel of voorraadpot.

Wil je nog iets anders maken? Misschien is dit ook wel iets voor jou:
Geitenkaasballetjes met Bieslook
Meer recepten vind je in het Bij Lon receptenregister!