Frisse Doperwtendip met Knoflook
Met deze overheerlijke doperwtendip kun je verschillende kanten op. Je kunt het eten als snack, om je tortillachips of stukjes rauwkost in te dippen. Smeer het op een stukje stokbrood of schep wat over je salade. Op een broodje hamburger is ook een optie, in plaats van mayo. Hoe dan ook, deze frisse dip heb je supersnel op tafel staan!
rasp en sap van 1 kleine bio citroen (Bio, onbehandeld, omdat je de schil ook gebruikt.)
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
verder nodig:
staafmixer
2. Doe de doperwten in een maatbeker, samen met rasp en sap van de citroen, de knoflook, olijfolie, honing, wat zout en peper.
3. Maal met de staafmixer alles fijn, tot een zo egaal mogelijke massa. Proef of het goed op smaak is. Voeg desgewenst nog wat zout toe. Direct serveren. Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook lekker:
Meer recepten bekijken? Bezoek hier het Bij Lon Receptenregister!
Wat heb je nodig voor een bakje Frisse Doperwtendip?
150 gram doperwten of tuinerwten, uit de diepvriesrasp en sap van 1 kleine bio citroen (Bio, onbehandeld, omdat je de schil ook gebruikt.)
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
verder nodig:
staafmixer
Hoe maak je Frisse Doperwtendip?
1. Kook de doperwten 2 tot 4 minuten en spoel ze dan af met koud water. Laat goed uitlekken.2. Doe de doperwten in een maatbeker, samen met rasp en sap van de citroen, de knoflook, olijfolie, honing, wat zout en peper.
3. Maal met de staafmixer alles fijn, tot een zo egaal mogelijke massa. Proef of het goed op smaak is. Voeg desgewenst nog wat zout toe. Direct serveren. Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook lekker:
Rucolapesto met Walnoten |