De Moestuin gaat in Winterslaap

De moestuin laten we even voor wat het is. Met alles wat je nu doet, verstoor je de aarde. De tuin gaat in winterslaap. Tot in het nieuwe jaar vind je op Bij Lon even geen nieuwe tuinberichten. De recepten gaan gewoon door. Om de tijd te overbruggen, hebben we nog wat laatste tuintips voor 2017. Om lekker in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/12/de-moestuin-gaat-in-winterslaap.html
Zo rond de feestdagen is het vaak druk voor menigeen. Vergeet niet om ook eens stil te staan bij deze fijne, gezellige, periode in het jaar. Om wat ruimte voor jezelf te reserveren. Even niet het ren-je-rot-scenario. (Een mooie uitdaging, ook voor ons.) Voor je het weet is het alweer januari. 

In de tuin is even niets meer te doen. Wel zagen we dat de tuinbonen goed opkomen en de knoflook ook. Genoeg over onze tuin. Nu is er ruimte om van andere dingen te genieten. Zoals het voorbereiden van het kerstdiner, het ontwikkelen en maken van recepten voor de blog en tijd voor elkaar. 

Hopelijk heb je het afgelopen jaar genoten van de tuinberichten op Bij Lon blog. In het nieuwe jaar willen we je graag weer inspireren. Tot die tijd hebben we nog wat laatste tips voor dit jaar. Fijne feestdagen en tot in januari! Blijf Bij Lon blog vooral volgen. De kersttips en nieuwe recepten gaan gewoon door. Ook kun je meer over Bij Lon zien op instagram stories.

Rondneuzen in het Tuinarchief van Bij Lon

Kijk eens rond in het tuinarchief van Bij Lon. Hier vind je verschillende moestuinberichten, om inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar.

Inspiratie opdoen uit boeken

Pak je tuinboeken er weer bij, of haal ze uit de bibliotheek. Of zet een leuke, nieuwe, op je verlanglijstje voor Kerst. Ga lekker op de bank zitten, schenk een kopje thee in en blader weer eens ouderwets door allerlei tuininformatie. Misschien krijg je weer nieuwe ideeën voor komend seizoen.

Avondje YouTube

Als ik de moestuin écht mis, kan ik altijd op YouTube mijn grote tuinheld opzoeken: Monty Don. Hij is onder ander bekend van het programma Gardeners' World op BBC. Altijd leuk om in de tuinstemming te komen en weer nieuwe inspiratie op te doen. Of bekijk eens video's van Alys Fowler en dan met name The Edible Garden.

Veel plezier en tot volgend jaar!

Bekijk hier het tuinarchief van Bij Lon!

Ben je op zoek naar een lekker recept? Op de Facebookpagina van Bij Lon vind je allerlei kersttips. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in het receptenregister!