Spruitenschotel
Spruiten, champignons, spek en ui zijn goede vrienden. Wat een lekkere combinatie. Gebakken krieltjes erdoor en jij hebt weer een heerlijke maaltijd op tafel staan. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van mijn broer. Geniet ervan!
500 gram spruitjes, schoongemaakt en gewassen
250 gram champignons, schoongeveegd en in plakjes gesneden
100 gram (bio) spekreepjes
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
snufje gedroogde selderij
(olijf)olie
zout en peper
2. In de tussentijd kook je, ongeveer 10 minuten, (stomen kan ook) de spruiten in een pan met water beetgaar. Spoel ze af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
3. Bak in een hapjespan, zonder toegevoegde olie, de spekjes goudbruin.
4. Voeg de ui toe en bak heel even mee. Dan kunnen de champignons in de pan. Roer goed door, totdat ze gaar zijn.
5. Doe de spruiten en de krieltjes in de pan. Roer en warm goed door. Voeg op het laatst nog de knoflook toe en schep het erdoor. Breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met wat gedroogde selderij.
Misschien vind je dit ook lekker:
Volg je Bij Lon al op Instagram? Voor een kijkje achter de schermen.
Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het receptenregister te gaan.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
700 gram mini-krieltjes (wij kochten CêlaVíta)500 gram spruitjes, schoongemaakt en gewassen
250 gram champignons, schoongeveegd en in plakjes gesneden
100 gram (bio) spekreepjes
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
snufje gedroogde selderij
(olijf)olie
zout en peper
Zo maak je Spruitenschotel?
1. Bak de aardappelen in een pan met wat (olijf)olie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, goudbruin.2. In de tussentijd kook je, ongeveer 10 minuten, (stomen kan ook) de spruiten in een pan met water beetgaar. Spoel ze af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
3. Bak in een hapjespan, zonder toegevoegde olie, de spekjes goudbruin.
4. Voeg de ui toe en bak heel even mee. Dan kunnen de champignons in de pan. Roer goed door, totdat ze gaar zijn.
5. Doe de spruiten en de krieltjes in de pan. Roer en warm goed door. Voeg op het laatst nog de knoflook toe en schep het erdoor. Breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met wat gedroogde selderij.
Misschien vind je dit ook lekker:
![]() |
Pasta met Portobello en Blauwaderkaas |
Volg je Bij Lon al op Instagram? Voor een kijkje achter de schermen.
Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het receptenregister te gaan.