Gehaktballetjes met bacon, chardonnay, mascarpone en dille uit Heerlijk Simpel

Heerlijk simpel is hét kookboek voor de makkelijke en lekkere keuken. Schrijfster Janneke Philippi laat je kennismaken met ruim 100 gerechten, die heel toegankelijk zijn. Al zijn de recepten simpel, dat merk je niet aan het uiterlijk en de smaak van de gerechten. Stijlvol, lekker en afwisselend. Ik maakte de "Gehaktballetjes, met bacon, chardonnay, mascarpone en dille". Lees snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/11/gehaktballetjes-met-bacon-chardonnay.html


"In Heerlijk simpel vind je simpele gerechten, met pure ingrediënten en een stijlvolle uitstraling. Dit boek kun je inzetten voor elk eetmoment."

Zelf ben ik best een beetje verslaafd aan het lezen van kookboeken. Ik leg ze nog net niet onder mijn kussen. Misschien deze binnenkort wel. Want dit is zo fijn om te lezen. Ik droom er lekker bij weg en bedenk dan wat ik allemaal wil maken. Het boek is een frisse verschijning. De stijlvolle foto's maken het heel uitnodigend om uit te koken. In Heerlijk simpel vind je recepten voor lunch, koffie, borrel, vooraf, diner en dessert. Als je van etentjes geven houdt, dan kun je je met dit boek heel goed uitleven. Er staan ook gerechten in die geschikt zijn voor doordeweekse dagen.

Overzichtelijk en geen lange lijst ingrediënten

Wat zo fijn is aan dit boek, is dat je niet zo'n enorm lange lijst aan ingrediënten aantreft. Alles is lekker overzichtelijk. Wat ik zelf graag nog meer wil maken uit dit boek? Heel veel, maar als eerste denk ik aan "Parmezaanse kip met basilicum", "Vin-santoparfait met geroosterde amandelen", "Serrano-rucolakroketjes" en "Dronken muffins".


Geschikt voor elk eetmoment

In Heerlijk simpel vind je simpele gerechten, met pure ingrediënten en een stijlvolle uitstraling. Janneke Philippi wil liever geen opgedirkte borrelhapjes bijvoorbeeld, maar door de eenvoud ziet het er juist heel mooi uit. Je vindt in dit boek bekende smaken, maar ook smaakcombinaties waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Van "Oesters met sjalotbalsamico" tot "Mac 'n cheese". Van "Ham met fruit" tot "Stoofpeerflaugard". Dit boek kun je inzetten voor elk eetmoment.

Gehaktballetjes met bacon, chardonnay, mascarpone en dille

Wij maakten dit gerecht uit Heerlijk simpel. Sterke smaken, romig, zoutig, met als tegenhanger frisse dille. Wanneer ga jij hier van genieten?

voor 4 personen
500 gram rundergehakt
1 ei
4 eetlepels broodkruim of paneermeel
4 eetlepels fijngehakte dille
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
50 gram bacon
100 ml chardonnay
125 gram mascarpone

Meng het gehakt met het ei, het broodkruim of paneermeel en 3 eetlepels dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natgemaakte handen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 minuten bruin en gaar. Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de bacon in kleine blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan.
Bak in het bakvet de bacon in 4 minuten knapperig uit. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 minuten.
Roer de mascarpone los met 3 eetlepels van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 minuten, maar laat de saus niet meer koken.
Voeg de resterende dille toe en breng op smaak met peper. Lekker met lintpasta, rijst of brood.

Heerlijk simpel is nu verkrijgbaar of te bestellen bij de (online) boekhandel

Heerlijk simpel
Janneke Philippi
€ 24,95
ISBN 978 90 5956 7597
Fontaine Uitgevers Dit kookboek is gratis ter beschikking gesteld voor deze recensie. Wij geven altijd onze eerlijke mening.

Wil je meer boekrecensies lezen?

Neem eens een kijkje on ons receptenregister!