De Moestuin begin November

Wat er nu nog te doen is in de moestuin? Het zwaardere werk en dan heb ik het vooral over opruimen. De moestuin wordt weer kaal. Het einde van het seizoen is in zicht. Snif, snif... Maar niet getreurd, er is straks nog genoeg te doen buiten het moestuinseizoen.

Het was een prachtig moestuinjaar!De laatste zomerprei vond zijn weg naar onze keuken. We namen een flinke voorraad rozemarijn mee om te drogen. De peterselie doet het nog heel goed. Ook hier hebben wij flink van geoogst. De pas geplante knoflook komt al op. Dat is straks het eerste groen in het nieuwe seizoen, samen met (hopelijk) de gezaaide tuinbonen. We hebben ook nog sla. Deze moet nog wel een beetje groeien, net als de boerenkool. Verder zijn de bedden leeg...

Het was een goed moestuinjaar

Zo terugkijkend op het moestuinseizoen vind ik dat we een heel goed jaar hebben gehad. Nog nooit heb ik zoveel geoogst uit onze moestuin. We zijn nu trouwens nog steeds bezig om droogbonen te doppen. Echt zo'n werkje waar je geduld voor moet opbrengen en tijd voor moet maken. En dan de groene asperges dit jaar. Niet normaal! We bleven oogsten! We hebben heel veel weg moeten geven en daarmee ook aardig wat mensen blij gemaakt. Een geweldig aspergejaar! Een fantastisch peperjaar trouwens ook. We hebben ik weet niet hoeveel pepers geoogst. En pittig dat ze zijn!

Winterklaar maken van de moestuin

De komende dagen maken we de moestuin verder winterklaar. Daarna kan ik weer nieuwe moestuinplannen maken. Want zoals bij bijna elke moestuinier: je wilt het volgend jaar toch weer anders aanpakken en nieuwe dingen uitproberen. Leuk, ik kijk ernaar uit. 

Wil je meer lezen over het winterklaar maken van de moestuin? 

Wij dekken de tuin deze keer af met tuinafval en compost. (Voor het zaaien van groenbemesters voor de winter is het nu trouwens te laat.) Lees verder en kijk wat je nu nog kunt doen om je moestuin winterklaar te maken!


Dit is niet het laatste moestuinbericht van het seizoen. Blijf ons volgen. Er is nog zoveel te doen buiten het moestuinseizoen! We hopen je elke week weer te mogen inspireren met verhalen en info over moestuinieren.

Volg je ons al op Insta? Hier krijg je regelmatig een kijkje achter de schermen. 
Op zoek naar een lekker recept? Bekijk ons receptenregister!