Recept uit De Keuken van Corsica

Nicolas Stromboni neemt je mee in De Keuken van Corsica. Hij schreef persoonlijke portretten over Corsicanen en hun gerechten. Je maakt kennis met het eiland, de veelzijdige producten en de authentieke keuken. Al vind je in dit boek ook veel hedendaagse recepten.  

https://bijlon.blogspot.nl/2017/10/recept-uit-de-keuken-van-corsica.html

"Bekijk Corsica door de ogen van Nicolas Stromboni en je dompelt je onder in de cultuur, pure smaken en streekgerechten van het eiland."

 

Over de schrijver

Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio. Hij laat mensen genieten van de ultieme drank en spijs. Met dit boek wil hij je graag het rijke, eerlijke, en verrassende Corsica laten zien en begrijpen. Nicolas Stromboni vertelt in zijn voorwoord over Corsica als een weergaloze, ongeëvenaarde schat: het rijkste gastronomische erfgoed van Frankrijk.

Leesboek en kookboek

Sommige boeken zijn echte leesboeken en kookboeken tegelijk. Je droomt er heerlijk bij weg. De Keuken van Corsica is zo'n boek. Het ademt de sfeer uit van de streek, mede door de mooie foto's en de informatie. In De Keuken van Corsica staan 80 recepten. Vlees, vis, groenten, kaas, drank en zoetigheid komen aan bod. Sommige typische Corsicaanse ingrediënten zul je in Nederland niet gemakkelijk vinden, maar er staat wel bij waarmee je het kunt vervangen. 

De recepten

Bij de recepten staan ook opmerkingen, van Nicolas Stromboni, waardoor het nog meer gaat "leven". Wat wij graag uit dit kookboek willen koken? Interessant lijkt ons onder andere Aubergines zoals ze die maken in Bonifacio, de Kastanjepolenta, een soort kaasflapjes genaamd I Cocciuli, de gnocchi van het eiland Storzapretti uit Bastia en Canistrelli met Hazelnoot. De ratatouille naar recept van Gisèle Lovichi ziet er ook heerlijk uit. 


Vlees- en visliefhebbers

Echte vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen met onder andere kalfsvleesrecepten, ragout van orgaanvlees en lamsstoof. Visfanaten kunnen bijvoorbeeld genieten van Salade met Octopus en Oesters, Tartaar van Dorade, Rauwe Langoustines en Roerei met Zee-egel. Waar mijn oog ook op viel is merel. Ja, merel staat er echt in. Dat is niet echt iets voor mij, omdat ik het als Hollander gewoon niet gewend ben. Ik vind het fijn als ik ze in de tuin zie en niet op mijn bord, haha. Deze vogel kun je gelukkig vervangen door kwartel.

Meer over het boek 

De Keuken van Corsica is nu verkrijgbaar of te bestellen bij de plaatselijke boekhandel. 
€ 24,95
ISBN 978 90 5956 751 1
Fontaine Uitgevers BVRecept uit het boek

Inmiddels weet ik al hoe deze koekjes uit De Keuken van Corsica smaken. Ze zijn echt veel te lekker. Het recept mogen we met jullie delen. Het is een absolute aanrader! Als je hieraan begint is een koekje niet genoeg. Minstens twee of drie per keer... Denk dat ze hier razendsnel op zijn!

Canistrelli met Hazelnoot
recept van Gabriel Manca

Voor 8 tot 10 personen
Kookgerei: een keukenachine, een bakplaat

500 gram tarwebloem
300 gram suiker
150 gram boter, op kamertemperatuur
1 zakje gist
1 snuf zout
3 grote eieren
125 gram (gepelde) hazelnoten uit Cervione (Wij haalden ze uit de supermarkt.)
1 eidooier (Deze hebben we zelf niet gebruikt. Resultaat is dat je iets lichtere koekjes krijgt.)

1. Verhit de oven tot 180 graden C.

2. Doe de bloem, suiker, zachte boter, gist en het zout in een keukenmachine (mixer). Kneed alles 4 minuten.

3. Voeg dan de 3 eieren en de hele hazelnoten toe. Kneed alles nog 1 minuut en laat het deeg 20 minuten rusten bij kamertemperatuur.

4. Maak staven van 200 gram, 2 cm breed en 1 cm hoog. Bestrijk ze met de eidooier. 

5. Bak de staven in ongeveer 22 minuten gaar.

6. Snijd ze in plakjes zodra ze uit de oven komen.

Wij vonden het fijn om een stukje bakpapier te gebruiken, op de bakplaat. We lieten de koekjes afkoelen op een rooster. Doe ze in een luchtdichte pot om ze langer vers te houden. Heerlijk!


Dit boek is ons gratis beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers. Wij geven altijd onze eerlijke mening over het boek.

Meer boeken en recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta?