Uhmmm...Moestuin...

Wat is er toch veel regen gevallen. En er komt nog meer. De moestuin hebben we deze week daarom een beetje verwaarloosd. We nemen een kijkje in de achtertuin. Weet jij wanneer je precies je appels kunt oogsten? Lees snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/09/uhmmmmoestuin.html
Een moestuin ga je snel missen. Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken. Als het zo doorgaat, dan ga ik toch maar in de regen moestuinieren. Even een uurtje om weer wat onkruid weg te halen en om te oogsten. Hopelijk hebben de paprika's het regenachtige en koude weer overleefd. We zullen zien.

Snoepen van herfstframbozen

Wat we nodig hebben is een aantal mooie, droge, dagen om de moestuin weer helemaal op orde te brengen. Tussen de buien door duik ik nu elke dag even de achtertuin in om te snoepen van de herfstframbozen. In de moestuin hebben we zomerframbozen. Hier hangen bijna geen vruchten meer aan. De herfstframboos produceert nu volop. Mooi verdeeld. Zo kunnen we langer genieten van deze vruchten. Verder ben ik erg blij met onze appelboom, waar nog niet veel, maar wel mooie appels aan groeien. Het boompje is ook nog vrij jong.

Herfstframbozen


Hoe weet je of je appels klaar zijn om te oogsten?

Draai de appel een stukje en geef er een heel klein rukje aan. Laat het makkelijk los, dan is de appel goed en heb je meteen geoogst. Laat anders de appel nog even hangen.

Binnenkort in de Moestuin

Binnenkort gaan we beginnen om een deel van de moestuin winterklaar te maken. Hoe we dit doen? Blijf deze blog gewoon volgen en we laten het je zien.

Misschien heb jij al wat appels kunnen oogsten? Of moet je nog even wachten? We hebben in ieder geval een leuk recept voor je met appel:

Appelcake met Kaneel

Of wil je je frambozen uit de tuin eens op een andere manier eten? Dan is dit een aanrader:


Bladerdeegtaartjes met Frambozen
Meer recepten bekijken? Ga dan naar ons receptenregister.

Volg je ons al op Insta? Vanaf nu vind je hier ook regelmatig een Instastory.