Zaaien in September

Morgen zit de R weer in de maand. De moestuin wordt al iets leger. Er is weer ruimte voor nieuwe gewassen. We zaaien  nog even door. Benieuwd wat? Lees dan snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/08/zaaien-in-september.html
Het wordt weer iets koeler, de moestuin leger en dit zorgt weer voor nieuwe mogelijkheden. Je merkt dat de eerste tekenen van de herfst al zichtbaar zijn. Ook vind ik het buiten al anders ruiken. Dan ruik ik gewoon de herfst. Al krijgen we misschien nog wel een mooie nazomer. Ik hoop het. Ook in september zaaien we nog. De bedden raken leger en leger. Dat is ook wel fijn. Het ziet er dan direct wat opgeruimder uit. Want wat groeide alles goed dit jaar! Het leek soms wel op een oerwoud. En al die courgettes! Er werd hier in huis regelmatig teleurgesteld gekeken als er weer eens courgette op het menu stond, haha. Tot nu toe was het een geweldig moestuinjaar waar ik erg blij mee ben. Sommigen van ons wat minder.

Van de aarde, terug naar de aarde

De spaghettipompoenplanten, sperziebonenplanten en courgetteplanten hebben we opgeruimd. We maakten een flinke composthoop. Want alles wat straks terug de tuin in kan, zorgt voor vruchtbare aarde. In het zaad geschoten onkruid leggen we natuurlijk niet op de composthoop.

Ruimte voor nieuwe perspectieven 

Op de leeggekomen plek komen weer nieuwe gewassen. We hebben al voorgezaaide slaplantjes gekregen van onze tuinbuurman. Die krijgen snel een plekje. We zaaien zelf ook nog kropsla, rucola, bindsla en spinazie. Oh wat kijk ik weer uit naar verse spinazie uit de moestuin! Misschien komt er ook nog wel een rijtje radijs. Verder zaaien we kassla, voor in de kleine kas achter ons huis. En een bak met pluksla. Heel handig. Als ik ineens bedenk dat ik sla wil eten, dan hoef ik het alleen maar uit de kas te halen. Mits het allemaal goed groeit, natuurlijk.

Wat ga jij zaaien in september?

Meer lezen over de moestuin? 

Op zoek naar een lekker recept?

Volg je ons al op Insta?