Tortilla's met Gehakt en Groenten
Voor dit soort eten kun je ons bijna wakker maken. Bijna...slaap wint het toch van eten. Gekruid gehakt met groenten, pittige kaas en crème fraîche. Wanneer eten we dit weer? Wij denken snel.
300 gram rundergehakt
1 prei, gewassen en in ringen gesneden
1 puntpaprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels sojasaus (Ja, ik weet dat een Mexicaan dit niet zou doen, maar wij wel ;-) )
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
Voor erover:
crème fraîche
pittige geraspte kaas
eventueel jalapeñopepers uit een potje
2. Voeg de prei en paprika toe en sojasaus. Zet het vuur lager en schep af en toe om totdat de groenten zachter zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes.
3. Verwarm de tortilla's op de wijze waarop jij dit wilt. Wij doen dit het liefst in een droge koekenpan, om en om.
4. Haal de pan met het gehaktmengsel van het vuur. Schep deze vulling voor de tortilla's in een schaal. Zet dit samen met crème fraîche, tortilla's, geraspte kaas en eventueel de pepers op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn/haar tortilla samenstellen. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker:
Meer recepten bekijken?
Volg je ons al op Instagram?
Tortilla's met Gehakt en Groenten |
Wat heb je nodig voor 6 tortilla's, ca. 3 personen als hoofdgerecht?
6 bloemtortilla's300 gram rundergehakt
1 prei, gewassen en in ringen gesneden
1 puntpaprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels sojasaus (Ja, ik weet dat een Mexicaan dit niet zou doen, maar wij wel ;-) )
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
Voor erover:
crème fraîche
pittige geraspte kaas
eventueel jalapeñopepers uit een potje
Hoe maak je Tortilla's met Gehakt en Groenten?
1. Bak het gehakt in een pan op hoog vuur, zonder vet of olie. Voeg tijdens het bakken komijnpoeder en korianderpoeder toe. Als het gehakt bijna gaar is, roer je de tomatenpuree erdoor en bak je het nog even mee.2. Voeg de prei en paprika toe en sojasaus. Zet het vuur lager en schep af en toe om totdat de groenten zachter zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes.
3. Verwarm de tortilla's op de wijze waarop jij dit wilt. Wij doen dit het liefst in een droge koekenpan, om en om.
4. Haal de pan met het gehaktmengsel van het vuur. Schep deze vulling voor de tortilla's in een schaal. Zet dit samen met crème fraîche, tortilla's, geraspte kaas en eventueel de pepers op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn/haar tortilla samenstellen. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker:
Mexicaanse Taart |
Meer recepten bekijken?
Volg je ons al op Instagram?