Maak je eigen Rode Pepervlokken

Daar zijn ze dan! Mag ik je even voorstellen aan de eerste  rode pepers uit de moestuin? Er volgen er nog veel meer. Van deze oogst maken we alvast pepervlokken, voor de winter.

Maak je eigen Rode Pepervlokken
Hoe leuk is het om je eigen pepervlokken in de winter te gebruiken? Heerlijk om je gerechten lekker pittig te maken. We gaan ze dus drogen. Wat doen we met de rest van de peperoogst? Die gebruiken we vers of we vriezen ze gewassen en in plakjes gesneden in. Dat werkt ook fantastisch. Zorg wel dat ze elkaar niet raken tijdens het invriezen, anders plakt alles aan elkaar.

Wintervoorraad pepers

We houden ons nu dus al bezig met het aanleggen van een wintervoorraad. Oké...hoe droog je de pepers? Je kunt ze aan een draad rijgen en op een droge en warme plek hangen. Hiervoor gebruik je garen en een naald. Dan is het gewoon wachten totdat ze droog zijn. Wij laten ze deze keer liggend drogen, op een rek. Dat kan ook, al neemt het wel meer plaats in. 

Het verpulveren van de pepers

Zijn de pepers goed droog, dan verpulver je ze met behulp van een vijzel of hakmolen. Het is een aanrader om de peperlucht die daar vanaf komt niet in te ademen. Wrijf ook niet in je ogen, zelfs niet als je je handen na het verpulveren van de pepers alweer hebt gewassen. Deze fouten maak je maar één keer, haha. Als je een gevoelige huid hebt kun je misschien latex handschoentjes voor in de keuken aandoen. Doe de pepervlokken in een leuk potje en zet het bij je kruidenvoorraad.

Meer moestuinberichten lezen? Kijk dan snel verder!

Op zoek naar een lekker recept? Neem een kijkje in ons receptenregister!  

Volg je ons al op Insta?