Inspiratie voor een Etentje

Wil jij de mensen van wie je houdt, verwennen met een diner? Nodig ze uit komend weekend en bekijk alvast onze tips voor een heerlijke avond!


https://bijlon.blogspot.nl/2017/08/inspiratie-voor-een-etentje.htmlVoorbereidingen

Iets verderop in de tekst vind je het menu. Door op de link te klikken, ga je naar het recept. Bekijk de recepten en tref je voorbereidingen. 

Begin 's morgens al met het maken van de Panna Cotta. Dan heeft het lekker de tijd om op te stijven. De plakken courgette kun je 's middags alvast snijden en afgedekt bewaren in de koelkast. Een paar uur voordat je visite komt, bak je alvast de plakjes bladerdeeg voor het voorgerecht. Laat afkoelen op een rooster. De vulling van de tompouce kun je daarna ook alvast maken en tot gebruik in een afgesloten bakje koel bewaren. Dan hoef je de tompouce later alleen maar "op te bouwen". Maak verder de broccoli panklaar en bewaar het zolang in de koelkast.

Aperitiefidee

Bij binnenkomst kun je je visite een glaasje Witte Wijn met Lavendelsiroop aanbieden. Of houd het alcoholvrij en serveer Limonade van Citroenverbena. Zet bijvoorbeeld wat olijven op tafel en wat plakjes worst.

Voorgerecht

Tompouce van Tuinerwtenpuree

Hoofdgerecht

Pasta met Broccoli en Spek

Bijgerecht

Frisse Courgette met Mozzarella

Nagerecht

Panna Cotta met Vanille en Lavendelsiroop

Idee voor bij de koffie of thee

Misschien wil je nog iets kleins bij de koffie of thee serveren. De meeste mensen zullen nu niet meer veel trek hebben. Hier nog een idee voor een zelfgemaakte lekkernij, die je al de dag ervoor kunt maken: Amandelen met Chocolade. Heel eenvoudig en lekker.

De Tafel

Het is zo leuk om extra aandacht te besteden aan het dekken van de tafel. Haal je mooiste tafelkleed uit de kast, leg leuke servetten neer, zet bloemen op tafel. Zo maak je het leven nóg een stukje mooier, voor jou en voor je tafelgenoten.

Heel veel plezier, gezelligheid, mooie gesprekken en inspiratie!