Zelfgemaakte Ketchup uit het Boek Groente & Fruit

Zelf al eens ketchup gemaakt? Met dit recept van Lotta Kühlhorn kan het bijna niet misgaan. Wij mogen het recept uit het boek Groente & Fruit met je delen. Ben je gek op eenvoudige recepten en verse producten? Lees dan snel verder!


Ketchup naar recept van Lotta Kühlhorn



Groente & Fruit, recepten van verse oogst is een handig, niet al te groot, boek met duidelijke recepten. Heel fijn om in huis te hebben als je van pure, verse, producten houdt die je eenvoudig wilt verwerken in smakelijke gerechten.

Van vers product tot smakelijk gerecht

De Zweedse Lotta Kühlhorn is gek op markten en verse producten. Ze brengt vroege bezoeken aan kraampjes, waar ze geniet van fruit en groenten die prachtig zijn uitgestald. Ook in het buitenland struint ze graag de markten af. Het inspireert haar om in de keuken aan de slag te gaan. Ze verzamelde ongeveer 100 recepten voor dit boek. Lotta Kühlhorn neemt je mee in de wereld van verse producten en eenvoudige, smakelijke gerechten. Ook handig als je net een verse oogst hebt uit je moestuin.

Eenvoudige, duidelijke, recepten

De recepten in het boek zijn eenvoudig en laagdrempelig. Soms zijn de gerechten iets uitgebreider, maar alles is wel duidelijk omschreven. Ze heeft het boek zelf geïllustreerd. Het is een fleurig geheel met pure recepten. Je vindt er bijvoorbeeld basisrecepten zoals sauzen en dressings, maar ook kimchi, langzaam gegaarde witlof met sinaasappelsaus, limoncello, bloemkoolwafels, rauw gemarineerde spruitjes en peren-chocoladecake. De boerenkooltaart lijkt me ook wel wat. Je kunt je ook nog storten op twee heel andere recepten: huidcrème en eau de toilette. Of misschien heb je altijd al eens met onzichtbare inkt willen schrijven... Lotta Kühlhorn vertelt je eenvoudig hoe.


Dit vinden wij van het boek

Groente & Fruit, recepten van verse oogst is een handig, niet al te groot, boek met duidelijke recepten. Heel fijn om in huis te hebben als je van pure, verse, producten houdt die je eenvoudig wilt verwerken in smakelijke gerechten. Ook handig om mee te nemen op vakantie, mits je er een keuken met wat apparatuur tot je beschikking hebt. Dan kun je ook daar direct met verse producten van de markt aan de slag en er heerlijk van genieten.

Meer informatie over het boek van Lotta Kühlhorn

Groente & Fruit, recepten van verse oogst kun je vinden of bestellen in de boekhandel. Wil je graag een inkijkexemplaar zien? Dat kan. Neem hier een kijkje in het boek.

Groente & Fruit
Lotta Kühlhorn
ISBN 978 90 5956 762 7
€ 12,95
gebonden
192 pagina's
Fontaine Uitgevers



Ketchup


Lotta Kühlhorn noemt deze ketchup: volwassen ketchup voor bij de worst. Dat is het ook. Vooral voor mensen die houden van een echte tomatensmaak, die tegelijkertijd niet al te heftig is. Wij aten het bij de patat en luisterden niet naar de tip van Lotta. Maar het past toch echt veel beter bij worst. Lotta Kühlhorn heeft gelijk.

Wat heb je nodig voor het maken van tomatenketchup?

1 kg tomaten
olie
1 ui
3 knoflooktenen
snufje chilivlokken
2 stuks steranijs
2 laurierblaadjes
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout
suiker, desgewenst

Hoe maak je Ketchup naar recept van Lotta?

1. Snijd de tomaten doormidden, bestrooi ze met zout, strijk de olie erop en rooster ze in 30 minuten in de oven op 200 graden C.
2. Bak ondertussen de fijngehakte ui en knoflook samen met de kruiden op matig vuur. Giet de balsamicoazijn erover als de ui zacht is en neem de pan van het vuur.
3. Verwijder de laurierblaadjes en de steranijs.
4. Pureer de tomaten en ui tot een gladde massa die je vervolgens zeeft. Gebruik een spatel om het beter te kunnen zeven. Het tomaat-uimengsel dat in de zeef achterblijft smaakt niet slecht. Doe het bijvoorbeeld in de soep of vul er een omelet mee. 
5. Reduceer de ketchup in een pan tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en desgewenst een beetje suiker. In de koelkast is de ketchup ongeveer 1 week houdbaar.

Alhoewel dit boek ons gratis ter beschikking is gesteld, geven wij altijd onze eerlijke mening.

Meer boekrecensies lezen? Lees dan snel verder!

Heb je al een kijkje genomen in ons receptenregister?

Volg je ons ook op instagram?