Pasta met Broccoli en Spek

Heb jij ook zo'n zin in een lekker bord pasta? Met broccoli, spek en lekker veel parmezaanse kaas? Lees dan snel verder!

Pasta met Broccoli en Spek
Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen?

ca. 450 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden en gewassen
150 gram pasta naar keuze
100 gram (bio) ontbijtspek (plakjes)
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
zout en peper
geraspte parmezaanse kaas


Hoe maak je Pasta met Broccoli en Spek?

1. Bak het spek goudbruin, op middelmatig vuur, in een koekenpan zonder boter of olie. Waarschijnlijk komt er genoeg vet van het spek zelf, om in te bakken. Is dit niet het geval? Voeg dan wat olijfolie toe. Laat de plakjes spek uitlekken op keukenpapier. De pan haal je van het vuur, maar maak je nog niet schoon. Hier bak je straks de ui weer in.

2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet tegelijkertijd een pan met water op het vuur en kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar.

3. Bak de ui intussen op zacht vuur, in de pan waar je het spek in hebt gebakken. Schep het af en toe om en laat heel zachtjes bakken, totdat de pasta en broccoli gaar is. De laatste paar minuten voeg je ook het uitgeperste knoflookteentje toe.

4. Haal met een schuimspaan de pasta uit de pan en doe het bij de ui. Met een juslepel/sauslepel haal je twee lepels kookvocht uit de pan. Deze giet je over de pasta. Schep de broccoli uit de pan met de schuimspaan en voeg toe aan de pasta met ui. Roer goed door.

5. Verkruimel de plakjes ontbijtspek erover, of scheur het in kleinere stukken, en schep door. Breng op smaak met peper, eventueel wat zout (het spek is al zout) en bestrooi met lekker veel parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Spaghetti Bolognese

Wil je meer recepten bekijken? Ga dan snel naar ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?