Boerenkool in juni

Het is al juni en dan zaaien wij boerenkool. Deze plant doet meestal niet zo moeilijk en groeit snel. En ohhhh.... boerenkool uit de moestuin kan toch echt niet tippen aan die van de supermarkt. Zo ontzettend lekker! Je leest het al, we lusten het graag.


https://bijlon.blogspot.nl/2017/06/boerenkool-in-juni.htmlOmdat we ook lekker nog iets uit de moestuin willen eten als het winter is, zaaien we nu alvast boerenkool. We kweken dit jaar de bio Westlandse Winter. Tot juli kun je ze zaaien. Daarna willen ze graag groeien, groeien en nog eens groeien. Je wacht op de eerste vorst en dan kun je oogsten.

Oogst wat je nodig hebt

Je hoeft heus niet een hele plant te oogsten en alle bladeren in één keer te verwerken. Je kunt ook een aantal bladeren oogsten, gewoon wat je die dag nodig hebt. De plant laat je lekker in de grond staan. Want buiten stamppot, kun je er bijvoorbeeld ook pesto en een roerbakgerecht van maken. Of wat dacht je van boerenkoolchips? Misschien ben je gek op groene smoothies?

Verzorging van boerenkool

Boerenkool stelt weinig eisen aan de grond, maar een vruchtbare vindt hij wel extra fijn. De plant wil graag veel licht, dus zet het op een open plek. Geef regelmatig water in droge perioden, want anders stopt de groei. Haal alle gele blaadjes eraf.

Zaaien van boerenkool

We zaaien de boerenkool in bakjes voor en zetten ze op de uiteindelijke plaats als ze ongeveer 13 cm groot zijn. Houd bij het uitplanten een ruimte aan van ongeveer 50 cm tussen de planten. Ze worden best groot, als alles goed gaat.

Meer moestuinberichten lezen? Kijk dan snel verder!
Op zoek naar een lekker recept? Kijk dan in ons receptenregister.
Volg je ons trouwens al op Instagram? Voor nog meer inspiratie.