Sojabonen kweken


Dit jaar kweken we...jawel...sojabonen. In Japan noemen ze dit boontje "Edamame". We eten het als snack. De peultjes even koken, zouten en openbreken. Dan haal je de boontjes eruit. De peultjes zelf, eet je niet op.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/05/sojabonen-kweken.html
Zo kweken wij sojabonen

De sojaboon zaaien we deze maand, als de temperatuur redelijk hoog is buiten. Wel zaaien we dit gewas eerst in bakjes en zetten we het in de koude kas. Als we ze later uitplanten in de moestuin, zorgen we voor een tussenruimte van 30 cm per 3 planten. De planten worden ongeveer 50 cm hoog. We zetten er 3 bij elkaar, zodat ze samen wat steviger staan. Daarom zaaien we ook direct 3 zaden in 1 bakje. Ze hebben niet veel mest nodig en houden niet erg van zure grond. In juli of september kunnen we oogsten, als alles goed gaat.

Korte moestuinupdate

We zaaiden afgelopen week alvast palmkool en courgette, binnen, voor. Wat kijken we uit naar de oogst! Deze week mogen de courgettes al de grond in. Dit geldt ook voor de spaghettipompoen. Wist je trouwens dat er ongeveer een stuk of 10 courgettes aan 1 plant komen? Aan 2 planten heb je dus meestal wel genoeg :-)

Volgende week meer moestuinnieuws!Meer moestuinartikelen lezen? Lees snel verder.

Zin om iets lekkers te koken? Kijk dan in ons receptenregister.