De moestuin wordt voller en voller

De moestuin wordt steeds voller. De bonenstaken voor de pronkbonen staan klaar. Er is geplant en gezaaid. Wil je weten wat we precies hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Hier groeien straks de pronkbonen
Ja, de moestuin begint er nu echt "bewoond" uit te zien. Steeds meer planten krijgen hun plekje. Het "moet" er ook mooi uitzien, vind ik altijd. Het oog wil ook wat. Dit jaar hebben we prachtige bonenstaken, met dank aan familie. Straks groeien daar pronkbonen in allerlei kleuren. Dan heb ik het over de bloemen. Als alles goed gaat wordt het één grote bloemenzee, van rode, roze en witte pronkbonen. Dat betekent twee keer genieten: van het uitzicht op de mooie bloemen en later de pronkbonen op ons bord. Wat een feest!


Wat hebben we geplant en gezaaid?

Verder hebben we het volgende geplant: savooiekool, bloemkool, broccoli, koolrabi en twee soorten sla. De Afrikaantjes staan naast de aardappelen, om ze te beschermen tegen aaltjes. Van onze moestuinbuurman kregen we andijvieplantjes. Ook deze hebben een plek gekregen. We besloten om de pronkbonen, naaldbonen, suikermaïs, Oost-Indische Kers en snijbiet direct in de volle grond te zaaien.


Oogsten

We zijn volop bezig met de oogst van groene asperges. Binnenkort neem ik ook wat rabarber mee naar huis. De radijsjes en spinazie zijn nu ook bijna aan de beurt. Natuurlijk zaaien we direct weer een aantal rijen radijsjes en spinazie. Zomerspinazie, deze keer, omdat het minder snel zou doorschieten. Als het warmer wordt is de kans op doorschieten van spinazie namelijk heel groot. We zijn benieuwd! Natuurlijk zouden we Nieuw-Zeelandse spinazie kunnen kweken. Deze kan erg goed tegen warm weer. Maar we vinden de smaak tegenvallen. We houden het dus bij zomerspinazie.

Binnenkort zal ik je meer laten zien hoe de moestuin er nu uitziet!

Meer moestuinberichten lezen? Kijk snel verder.

Op zoek naar een lekker recept? Neem een kijkje in ons receptenregister!

Volg je ons ook al op Instagram?