Broodje Tempeh Pangang

Een vega-dagje, met een bite. De stevige tomatensaus heeft een lichte gembersmaak en bevat honing. Eventueel kun je nog wat atjar tjampoer op je broodje leggen, om het helemaal af te maken. Zo'n broodje tempeh pangang gaat er hier wel in en staat binnenkort vast en zeker weer op het menu. 

Broodje Tempeh Pangang
Houd jij van een sterke gembersmaak? Bak dan de gember niet mee, maar voeg het later toe aan de saus. Dan smaakt de gember veel sterker.

Wat heb je nodig voor 4 broodjes

1 blok tempeh, van 250 gram
4 broodjes naar keuze
1 dunne prei, gewassen en in ringen gesneden
2 cm (duimdikke) gember, geschild en heel fijn gesneden
2 blikjes tomatenpuree
2 eetlepels vloeibare honing
200 ml water
scheutje sojasaus naar smaak
snufje kruidnagelpoeder
rijstolie
eventueel wat atjar tjampoer

Hoe maak je de broodjes Tempeh Pangang?


1. Bak de prei in een pan met een scheutje olie, op zacht vuur, 20 minuten. Roer regelmatig door. 

2. In de tussentijd bak je de gember in een pan met een beetje olie, op zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Door de tomatenpuree te bakken, wordt het zoeter.

3. Voeg dan het water, de honing, sojasaus en een snufje kruidnagelpoeder toe.

4. Laat de saus, onder regelmatig roeren, een stuk inkoken op zacht vuur. Houd het daarna warm op bijvoorbeeld een vlamverdeler.

5. Intussen snijd je de tempeh in dunne plakken en bak je ze in een pan met wat olie aan beide kanten goudbruin, op middelmatig tot zacht vuur. Pas op dat de olie niet te heet wordt. Laat de tempeh uitlekken op een keukenpapiertje

6. Snijd de broodjes open. Verdeel de tempeh erover. Eventueel voeg je ook wat atjar tjampoer toe. Lepel er wat warme saus over en leg er een schepje gebakken prei op.  Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Tempeh-Satéschotel met Peultjes
Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten!

Wist je dat je onze recepten ook direct kunt pinnen op Pinterest? Onder elk recept vind je hier een mogelijkheid voor. Je kunt ons ook volgen op Pinterest.