Recept uit Souq van Nadia en Merijn

Onlangs was de presentatie van Souq, het nieuwe boek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Bij Lon mocht daarbij aanwezig zijn en dat was zeker geen straf. Ik vertel je erover én ik mag een heerlijk recept met je delen. Lees maar snel verder.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/04/recept-uit-souq-van-nadia-en-merijn.html
Souq, tafels vol mezze, is het nieuwe boek van Nadia en Merijn. Zij schrijven al jaren over de Arabisch-Mediterrane keuken. Mezze zijn warme en koude gerechten die samen een maaltijd vormen.In Souq vind je ruim 100 traditionele recepten met een eigentijdse twist. Gulheid, vrijgevigheid en gezelligheid staan gelijk aan de mezzetraditie. Dit vind je zeker terug in het boek. Met deze traditie maakten we direct al kennis tijdens de presentatie. We mochten namelijk zelf aan de slag om recepten te koken uit dit nieuwe boek, onder begeleiding van Nadia en Merijn zelf. En daarna aten we samen aan een lange tafel vol mezze. Hieronder volgt een fotoverslag.
Wat Bij Lon vindt van het boek Souq

De recepten in het boek zijn duidelijk omschreven en niet te moeilijk. Voor sommige ingrediënten moet je wel een Turkse supermarkt bezoeken. Of je koopt Souq-producten van Nadia en Merijn zelf, bijvoorbeeld online. Als je door het boek bladert, krijg je echt zin om te koken. Je maakt kennis met nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties. Na de workshop kon ik meteen veel verschillende gerechten proeven en ik was zeker enthousiast. Dit kookboek ga ik heel vaak gebruiken. Een aantal dagen later stond het eerste mezzegerechtje dan ook al op tafel. Wat verder leuk is aan het boek zijn de persoonlijke foto's en anekdotes.


Als je van lekker eten houdt en gezelligheid, is dit boek zeker iets voor jou. Nodig je vrienden en familie uit en kook samen een tafel vol heerlijke mezze! 


Souq, tafels vol mezze, is vanaf nu verkrijgbaar of te bestellen in de boekhandel:


Souq
Tafels vol mezze

Nadia Zerouali en Merijn Tol
256 pag. | gebonden | € 29,95 |
ISBN 978 90 5956 722

Fontaine Uitgevers

Dit boek is ons gratis ter beschikking gesteld voor een review. Bij Lon geeft altijd een eerlijke mening over de inhoud van het boek.


Recept uit Souq, tafels vol mezze

Halloumi uit de oven
met brood, dadels en za'atar
Een recept dat hartig, zoet, knapperig en zacht tegelijk is. Je eet het gewoon met je handen. Maar pas op, de dadels kunnen nog lang heet blijven. Alle ingrediënten voor dit recept heb ik gekocht in de supermarkt.

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

225 gram halloumi
2 flatbreads
frisgroene olijfolie
20 ontpitte dadels
4 eetlepels Libanese za'atar (kruidenmix)

Hoe maak je Halloumi uit de Oven?

1. Verhit de oven voor op 200 graden C. 
2. Snijd de halloumi in plakjes.
3. Scheur het brood in stukjes.Verdeel het, samen met de kaas, over de bakplaat.
4. Meng er een flinke scheut olijfolie door. 
5. Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met za'atar. 
6. Bak ongeveer 15 minuten in de oven.