Meloenkomkommer

April en mei zijn drukke tijden in de moestuin. Deze maand gaan we dus veel planten en zaaien. En we hebben een nieuwkomer: de meloenkomkommer.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/04/meloenkomkommer.html
Is het een meloen of is het een komkommer? Het heeft de vorm van een komkommer. De smaak zou fris, en meloenzoet zijn. Daar word je toch gewoon ontzettend nieuwsgierig van? De variëteit die wij kochten, Silver Charm F1 hybride, kan tegen veel verschillende weersomstandigheden. Dit staat op het pakje. Tegelijkertijd staat er dat je het beste in de kas kunt kweken, want de teelt buiten lukt niet elk jaar. 

Buitenteelt en binnenteelt meloenkomkommer

Wij gaan de kweek van meloenkomkommers uitproberen als buitenteelt én in de kas. Dat wordt dus 1 plant in de kas, want deze is erg klein haha. Je moet zorgen voor ondersteuning, zodat de plant kan klimmen. We zaaien binnen voor en planten buiten uit, op ongeveer 50 cm, als de kans op nachtvorst is geweken.

Herhaling zaai voor gespreide oogst

We herhalen deze week het zaaien van verschillende gewassen, zodat we straks gespreid kunnen oogsten: bindsla, radijs, spinazie, rucola, witte ui, kropsla en bieten. De plantjes van de eerdere zaai gaan komende week de moestuin in.

Pompoenen

Het gaat nu écht beginnen. In april en mei moet bijna alles de moestuin in. We starten nu ook met het zaaien van onze pompoenen. Butternut is hier favoriet en ook de spaghettipompoen eten we graag. Wat we verder nog allemaal gaan zaaien vertellen we de komende weken.

Wat heb jij allemaal al gezaaid?

Misschien vind je dit ook leuk:
6x Wel en Niet in de Compostbak


Lees meer over de moestuin!

Kookinspiratie nodig? 
https://bijlon.blogspot.nl/2017/04/5x-soep.html


Op zoek naar meer leuke recepten? Kijk dan in ons receptenregister!