De moestuin begin april

Zaaien, verspenen, planten, schoffelen. Het wordt steeds groener... zowel in huis als in kas en tuin.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/04/de-moestuin-begin-april.htmlHet is de laatste tijd zulk mooi weer dat de plantjes ook lekker snel groeien. Een aantal voorgezaaide groenten verhuisden al naar onze kleine kas achter het huis. Zonder zo'n kasje loopt het binnen de spuigaten uit. En zoveel plek hebben we niet op de vensterbanken :-)

Broccoli en bloemkool

De broccoli en bloemkool zijn verspeend en kunnen nu mooi verder groeien in de kas. 


Wat zaaiden we verder

We zaaiden verder savooiekool, bindsla, chioggia, witte ui, groene kropsla en koolrabi. En...bloemen natuurlijk, zoals goudsbloem en afrikaantjes.


Peulen hadden het koud

De voorgezaaide peulen hebben ook een plekje gekregen. Je kunt goed zien dat het 's nachts koud is geweest, want het blad is verkleurd. Dit trekt nog wel bij, mits de dieren er verder afblijven. Die hebben er helaas al flink in huisgehouden.


Salie is een "must"

In de moestuin wordt het steeds groener. De framboos zit nu in het blad en kruiden, zoals bieslook en salie groeien weer lekker. Oh...salie in de tuin is echt een "must". Denk maar aan spaghetti met gebakken salie in roomboter en heel veel parmezaanse kaas. Er is bijna niets zo lekker als dat!Volgende week meer moestuinnieuws! Hoe gaat het met jouw moestuin? Laat het weten door je reactie achter te laten onder dit bericht of via onze social media kanalen.