Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam
Besteed eens extra aandacht aan je groenten en maak ze nóg lekkerder. Zoals deze geglaceerde wortelen, bijvoorbeeld. Lees snel verder.
2 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel zwarte sesam
klontje boter
zout en peper
2. Kook de wortel 7 tot 10 minuten gaar en giet af.
3. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan, op middelmatig vuur. Laat het niet bruin worden.
4. Voeg de wortel toe aan de pan en giet de honing erover. Schep goed door, totdat de honing dik is en aan de peen blijft plakken.
5. Zet het vuur uit en strooi de zwarte sesam over de wortelen. Roer nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geglaceerde wortelen in een schaal of op de borden. Heerlijk met gebakken aardappelen en vis.
Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam |
Wat heb je nodig voor 2 personen?
400 gram (bio) winterpeen, schoongemaakt en in plakjes van ca. 1 cm gesneden2 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel zwarte sesam
klontje boter
zout en peper
Hoe maak je Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam?
1. Rooster de zwarte sesam (al roerend) in een koekenpan, zonder olie of vet, totdat het begint te geuren. Laat afkoelen op een bordje.2. Kook de wortel 7 tot 10 minuten gaar en giet af.
3. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan, op middelmatig vuur. Laat het niet bruin worden.
4. Voeg de wortel toe aan de pan en giet de honing erover. Schep goed door, totdat de honing dik is en aan de peen blijft plakken.
5. Zet het vuur uit en strooi de zwarte sesam over de wortelen. Roer nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geglaceerde wortelen in een schaal of op de borden. Heerlijk met gebakken aardappelen en vis.