Courgettetaart van Pizzadeeg

Om ons alvast een beetje in zomerse sferen te begeven, kochten we courgette. We bedachten een recept en maakten een taart die ook veel weg heeft van een pizza. Een soort pizza met een dikke bodem en heel veel tomatensaus en kaas. Ja, dit is een blijvertje.


Courgettetaart van PizzadeegWat heb je nodig voor 1 grote taart voor 2 personen?

1 courgette
een portie pizzadeeg voor 2 personen (kijk onderaan dit recept hoe je het maakt)
1 pakje pastasaus basilicum, 390 gram (bio, ah)
2 flinke handen geraspte oude kaas
klein beetje zout en veel peper 


Hoe maak je Courgettetaart?

Verwarm de oven voor op 225 graden C. Rol het deeg, op een stuk bakpapier, uit tot een ronde lap met ongeveer een dikte van iets minder dan 1 cm. Vouw de rand om, door steeds een stukje deeg schuin naar binnen te vouwen en aan te drukken. Dan krijg je een sierlijke rand. Schuif het deeg met bakpapier en al op een bakplaat.

Was de courgette, haal een stukje van de bovenkant en onderkant af. Snijd in de lengte in dunne, brede, linten met de kaasschaaf. Verdeel alle tomatensaus uit het pakje over het deeg, maar niet op de opstaande rand. 

Leg de courgette dakpansgewijs op de tomatensaus. Bestrooi met twee flinke handen geraspte, oude, kaas. Breng op smaak met veel peper en eventueel een klein beetje zout. Schuif de bakplaat de oven in en bak in 20 minuten gaar en goudbruin. Geniet ervan!


Hoe maak je het deeg en wat heb je nodig?

300 gram bloem
nog wat bloem om te kneden
zakje gist van 7 gram
4 eetlepels olijfolie
150 ml lauw water 
snufje zout


Doe de bloem in een kom, meng het met de olie, gist, water en zout. Zorg ervoor dat je gist en het zout niet direct op elkaar strooit, maar houd ze een beetje uit elkaar, anders werkt je gist niet. Kneed goed, totdat je een elastisch deeg krijgt. Strooi er wat bloem bij als het te veel plakt en schenk er nog wat water bij als het te droog aanvoelt. Het kneden duurt wel even, liefst zo'n 5 tot 10 minuten. Leef je lekker uit.

Laat het deeg een uur rijzen, leg er een bord op om de kom af te dekken. Zet het op een plek waar het minimaal zo'n 20 graden is. Niet te koud dus. Na een uur kneed je het deeg nog even door en rol je het met een deegroller direct uit op een stuk bakpapier.

Tip: om het deeg te maken gebruiken wij graag een broodbakmachine. Niet om in te bakken, maar om het deeg in te kneden en te laten rijzen. Is echt ideaal. 

Misschien vind je dit ook interessant: 
https://bijlon.blogspot.nl/2016/09/indiase-pizza.html
   

Of kijk in ons receptenregister voor meer inspiratie!

Ken jij onze webshop al? Neem snel een kijkje!