Zoete Ovenaardappels met Rozemarijn

Zoete aardappels uit de oven met rozemarijn en gepofte knoflook. Een heerlijk bijgerecht waar je echt van kunt genieten. Wij in ieder geval wel. Lees snel verder voor het recept.

Zoete Ovenaardappel Rozemarijn
Zodra dit bijgerecht in de oven staat, kun je de rest van je avondeten klaarmaken. Gebruik wel verse rozemarijn. Dat is lekkerder dan gedroogde. Het is erg handig (en uiteindelijk goedkoper) om kruiden in de tuin te hebben of in bakken op het balkon. Dan kun je het gewoon afknippen wanneer je het nodig hebt.

Bijna alles smaakt lekker bij deze Zoete Ovenaardappels met Rozemarijn: vis, kip, stoofpot, een vegetarische burger, sla, sperziebonen en nog veel meer. Eet erbij wat jij lekker vindt. 

De gepofte knoflook is hier erg favoriet. De binnenkant van de knoflookteen is helemaal zacht geworden in de oven. Snijd open en haal het binnenste eruit. Dit smeer je dus lekker op je aardappelen. Als ik eraan denk krijg ik gewoon weer trek. 

Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen?

1 kg zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
scheut olijfolie
2 eetlepels speltmeel
2 takjes verse rozemarijn, gewassen en de naaldjes eraf gerist
3 à 4 teentjes knoflook, ongepeld (of meer als je dat wilt)
zout naar smaak

Hoe maak je Zoete Ovenaardappels met Rozemarijn?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe de stukjes zoete aardappel in een grote ovenschaal. Alle stukjes moeten de bodem kunnen raken. Doe er een scheut olijfolie bij, de teentjes knoflook en de rozemarijnnaaldjes. Schep goed door zodat alles bedekt is met een laagje olie. Dan kan het speltmeel erbij en deze schep je ook zorgvuldig door. Als het goed is plakt het nu aan de stukjes zoete aardappel. Ligt er nog wat droog meel op de bodem, wil de rest niet meer plakken? Voeg dan nog wat olijfolie toe en roer nogmaals goed door. Verspreid daarna de zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Zorg dat elk stukje de bodem raakt.

Schuif de ovenschaal de oven in en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Schep tussentijds 1 keer door. Breng op smaak met wat zout. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:

Koekjes Zoete Aardappel Kokos en Rijststroop
Stamppot Zoete Aardappel met Rucola