Speculaascake met Walnoten

We hebben weer iets gebakken. Deze keer een speculaascake, gemaakt van volkoren speltmeel. Voedzamer en iets gezonder dan een "gewone" cake. En oh zo lekker...


Speculaascake met WalnotenWat heb je nodig voor deze cake?

200 gram speltmeel
200 gram boter en iets extra
200 gram palmsuiker
60 gram walnoten, gepeld
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden 

Hoe maak je Speculaascake met Walnoten?


Verwarm de oven voor op 175 graden C.

Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem, paneermeel of leg er een stukje bakpapier in (bakpapier aan de zijkanten laten overlappen, zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen).

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng het speltmeel, met de palmsuiker, bakpoeder en speculaaskruiden in een grote kom.

Giet de boter bij het meelmengsel en meng met een garde goed door. Breek dan de eieren, roer ze even los en voeg ze toe aan de kom. Een minuutje goed mengen met de garde. Of gebruik een mixer.

Doe het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Verdeel de walnoten over de bovenkant van het beslag en druk ze een klein beetje in het deeg. Schuif het cakeblik de oven in en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake inderdaad gaar is. (Dan plakt er geen deeg meer aan de prikker.) Laat afkoelen op een rooster en geniet ervan.

Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/10/appelcake-met-kaneel.html