Pizza met Zalm en Crème Fraîche

Zelfgemaakte pizza is zo lekker. Het is echt niet moeilijk om je eigen pizza te bereiden. Probeer deze eens, met zalm en crème fraîche. Mmmm.... Lees snel verder.

Pizza met Zalm en Crème Fraîche



Wat heb je nodig voor een grote plaatpizza zalm voor 2 personen?


1 portie zelfgemaakt pizzadeeg voor 2 personen (zie recept onderaan) of kant-en-klaar deeg
blikje zalm (op water), 213 gram
200 gram crème fraîche
2 grote uien, gepeld en in grove stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst
60 gram geraspte pecorino
1 theelepel gedroogde tijm
zout en peper naar smaak
olie

Hoe maak je Pizza met Zalm?


Bak de ui in een pan met een beetje olie op zacht vuur glazig. Laat niet bruin worden. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat afkoelen tot in ieder geval lauwwarm.

Verwarm de oven voor op 220 graden C. Rol het deeg uit, ter grootte van je bakplaat, op een stukje bakpapier. Schuif het bakpapier met deeg op de bakplaat.

Meng de crème fraîche met de knoflook, wat zout en peper en smeer dit mengsel gelijkmatig over je deeg uit. Laat de randen vrij. 

Verdeel de ui over de crème fraîche. Haal de graatjes uit de zalm en verdeel de vis over de ui. Dan strooi je er wat tijm over en als laatste de geraspte pecorino.

Schuif de plaatpizza de oven in en bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Geniet ervan!


Zo maak je je eigen pizzadeeg (portie voor 2 personen)


Je kunt het deeg van bloem maken, of half bloem en half volkorenmeel. Het eerste is het lekkerst en het tweede gezonder. 

300 gram bloem of 150 gram bloem en 150 gram volkorenmeel
nog wat bloem om te kneden
zakje gist van 7 gram
4 eetlepels olijfolie
150 ml lauw water (iets meer bij half bloem en half volkorenmeel)
zout

Doe de bloem in een kom, meng het met de olie, gist, water en zout. Zorg ervoor dat je de gist en het zout niet direct op elkaar strooit, maar houd ze een beetje uit elkaar, anders werkt je gist niet. Kneed goed, totdat je een elastisch deeg krijgt. Strooi er wat bloem bij als het te veel plakt en schenk er nog wat water bij als het te droog aanvoelt. Dit duurt wel even, liefst zo'n 5 tot 10 minuten. Leef je lekker uit.

Laat het deeg een uur rijzen, leg er een bord op om de kom af te dekken. Zet het op een plek waar het minimaal zo'n 20 graden is. Niet te koud dus. Na een uur kneed je het deeg nog even door en rol je het met een deegroller direct uit op een stuk bakpapier, ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Nu is je pizzadeeg klaar om te beleggen en te bakken.


Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/09/indiase-pizza.html