Panna Cotta met Vanille en Lavendelsiroop

Dit is echte verwennerij. Panna Cotta met vanille is al lekker. Als daar nog lavendelsiroop aan te pas komt, wordt het helemaal onweerstaanbaar. Lees snel verder.

Panna Cotta met Vanille en Lavendelsiroop



Wat heb je nodig voor 4 kleine bakjes Panna Cotta?

250 ml slagroom
25 gram suiker
1 vanillestokje
2 gelatineblaadjes
4 eetlepels lavendelsiroop (o.a. verkrijgbaar in Bij Lon Winkel)


Hoe maak je Panna Cotta met Vanille en Lavendelsiroop?

Warm de room op, samen met de suiker. Schraap de binnenkant van een vanillestokje leeg en voeg de vanille toe aan de room. Roer door en houd de room ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.

Intussen leg je de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Haal de room, als het al tijd is, van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan de warme vloeistof. Roer het goed door het roommengsel.

Vul 4 kleine bakjes met de nog vloeibare panna cotta. Het ziet er nu al mooi uit, met al die vanillespikkels. Dek de bakjes af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast.

Zodra je de Panna Cotta gaat serveren, schenk je in elk bakje een lepeltje lavendelsiroop. Dit is verwennerij ten top. Geniet ervan.

De Panna Cotta is beperkt houdbaar in de koelkast.   

Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/09/limoncello-roomdessert.html