Gehaktballetjes voor het weekend

Het is bijna weekend en dan maken we graag iets lekkers. Wat dacht je van deze gehaktballetjes voor bij de borrel? Of zonder borrel, als verwenhapje. Zelfgemaakte gehaktballetjes zijn zoveel lekkerder. Doop ze in de mayonaise voor nog meer feest. Geniet ervan!

Gehaktballetjes




Wat heb je nodig voor ongeveer 25 gehaktballetjes?

500 gram (bio) rundergehakt
1 kleine ui, gepeld en in grove stukken gesneden
2 cm gember, geschild en in kleinere stukken gesneden
2 tenen knoflook, gepeld 
1 ei
2 eetlepels zoute sojasaus
1 theelepel korianderpoeder
paneermeel
(rijst)olie
hakmolen

Hoe maak je gehaktballetjes?

Doe de stukken ui, gember en de tenen knoflook in de hakmolen en hak zeer fijn. Doe het gehakt in een schaal en meng het fijngehakte mengsel erdoor. Breek een ei en roer dit, samen met de sojasaus en het korianderpoeder, door het gehaktmengsel. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig, zodat er een stevige massa ontstaat.

Draai van het gehaktmengsel ongeveer 25 balletjes. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden. Voeg een scheut olie toe en dan direct de gehaktballetjes. Bak op hoog vuur even om en om aan en zet dan het vuur zacht. Draai ze regelmatig om. Na ongeveer 15 minuten zijn ze gaar.

Serveer met mayonaise of wat zelfgemaakte satésaus. Fijn weekend!  

Misschien vind je dit ook lekker, op een stukje stokbrood:


https://bijlon.blogspot.nl/2017/01/rucolapesto-met-walnoten.html