Wraps met Gebakken Zalm
Het is altijd een feest om wraps te eten. Deze keer met gebakken zalm, avocado en een kruidige yoghurtsaus.
4 (spelt)tortilla's
4 handjes verse spinazie, gewassen
200 ml volle yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1 avocado
1 theelepel sambal (oelek)
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
(rijst)olie
zout en peper
Pers het teentje knoflook uit boven de yoghurt. Voeg komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed door. Dan mag er nog een theelepel sambal bij. Meng goed.
Verwarm de tortilla's nog even (afgedekt) in de oven of stoom ze in een stoommandje op een pan met koken water, tot ze warm zijn. Je kunt ze ook om en om even warm maken in een koekenpan zonder olie.
Snijd de avocado rondom de pit in en draai het open. Wip met een lepel de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in vieren. Leg op elke tortilla een handje spinazie en 1/4 avocado. Haal de zalm uit de pan en haal de huid eraf. Verdeel in stukken over de tortilla's. Lepel er wat kruidige yoghurtsaus over naar smaak en rol op. Geniet ervan!
-> Als de zalmhuid niet verbrand is, dan kun je ook de gebakken huid opeten. Lekker knapperig!
Misschien vind je dit ook lekker!
Wraps met Gebakken Zalm |
Wat heb je nodig voor 4 stuks? (maaltijd voor 2 personen)
ca. 280 gram zalmfilet (liefst met huid, zonder schubben)4 (spelt)tortilla's
4 handjes verse spinazie, gewassen
200 ml volle yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1 avocado
1 theelepel sambal (oelek)
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
(rijst)olie
zout en peper
Hoe maak je Wraps met Gebakken Zalm?
Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olie in. Leg de zalm, met de huid naar beneden, in de pan. Bestrooi de bovenkant met zout en peper. Bak in 12 tot 15 minuten gaar, op middelmatig vuur. Laat de zalm de meeste tijd op de huid bakken en draai het maar 1 keer om, voor de laatste minuutjes baktijd.Pers het teentje knoflook uit boven de yoghurt. Voeg komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed door. Dan mag er nog een theelepel sambal bij. Meng goed.
Verwarm de tortilla's nog even (afgedekt) in de oven of stoom ze in een stoommandje op een pan met koken water, tot ze warm zijn. Je kunt ze ook om en om even warm maken in een koekenpan zonder olie.
Snijd de avocado rondom de pit in en draai het open. Wip met een lepel de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in vieren. Leg op elke tortilla een handje spinazie en 1/4 avocado. Haal de zalm uit de pan en haal de huid eraf. Verdeel in stukken over de tortilla's. Lepel er wat kruidige yoghurtsaus over naar smaak en rol op. Geniet ervan!
-> Als de zalmhuid niet verbrand is, dan kun je ook de gebakken huid opeten. Lekker knapperig!
Misschien vind je dit ook lekker!