Spelttortilla's

Zelf spelttortilla's maken. Waarom zou je dat doen? Omdat het lekkerder is, vinden wij. Je kunt de tortilla's ook invriezen, voor een later moment. Het geeft ons veel voldoening om zoveel mogelijk zelf te maken. Het kost inderdaad tijd. Dat hebben we er wel voor over. Dan genieten we nóg meer van ons eten.


Spelttortilla'sGebruik voor deze spelttortilla's een koekenpan met anti-aanbaklaag. Dat werkt het beste. Wij gebruiken speltmeel, in plaats van speltbloem, omdat het voedzamer is.

Wat heb je nodig voor 8 spelttortilla's?

300 gram speltmeel
200 ml warm water (niet heet)
7 gram bakpoeder
scheutje rijstolie
snufje zout

Hoe maak je Volkoren Spelttortilla's?

Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een houten lepel, totdat het deeg een bal vormt. Kneed met de hand nog even door en verdeel het deeg dan in 8 stukken. Draai er bolletjes van. Dek het deeg af en laat het een uurtje rusten op kamertemperatuur.

Rol, met een deegroller, een bolletje deeg uit op een met speltmeel bestoven werkblad. Maak er een zo dun mogelijk pannenkoekje van. Zet de pan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg geen olie toe. Leg het pannenkoekje in de pan. Zodra er bubbeltjes ontstaan en het een beetje bruin kleurt aan de onderkant, draai je de tortilla om. Bak de andere kant ook bruin. In de tussentijd rol je weer een nieuw bolletje deeg uit.

Haal de gare tortilla uit de pan en houd het warm in een schone theedoek. Leg een nieuw uitgerold deegje in de pan en rol intussen weer een nieuw pannenkoekje. Ga zo door totdat je 8 tortilla's hebt.

Vul de tortilla's naar smaak of laat ze afkoelen en bewaar ze, goed ingepakt, in de vriezer.

Misschien vind je dit ook leuk:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/06/kipwrap-honingglazuur.html

https://bijlon.blogspot.nl/2016/02/lazy-friday-tortilla.html

https://bijlon.blogspot.nl/2016/08/vega-wraps-met-avocadosaus.html