Oostindische Kers

Ben jij al met je moestuinplan bezig? Denk dan ook aan Oostindische Kers. Waarom? Lees snel verder en ontdek de voordelen van deze plant!
 
Oostindische kers
Voordat je begint met het indelen van je moestuin, maak je een moestuinplan. Waarom? Voor de wisselteelt, om ziektes te voorkomen. Je kunt verder goede combinaties van planten maken, zodat de gewassen elkaar ondersteunen of beschermen. Als je moestuiniert in bakken en potten is het ook handig om aan combinatieteelt te denken.

Oostindische kers tegen luis

Deze keer willen we je graag iets vertellen over de Oostindische kers. Heb je het al eens geprobeerd? Deze plant krijgt bij ons altijd een plekje in de moestuin. Het zorgt ervoor dat luizen eerder op de Oostindische kers gaan zitten, dan op de andere gewassen. Zo heb je meer kans op bijvoorbeeld luisvrije peulenplanten.

Oostindische kers is een eetbare plant

Is er geen luis te bekennen op je Oostindische kers? Dat is heel fijn. Want wist je dat je de bladeren van de Oostindische kers kunt eten? Het smaakt een beetje radijsachtig. Heerlijk om wat blaadjes toe te voegen aan je salade. Het is behoorlijk sterk, vandaar dat je maar weinig bladeren hoeft te gebruiken. Daarna kun je het ook nog eens garneren met de bloemen van de Oostindische kers, want deze zijn ook eetbaar. 

Een mooie en nuttige plant is de Oostindische kers dus. Die verdient echt een plaatsje in je moestuin.