Walnoten-bananenijs

Dit walnoten-bananenijs is heerlijk fris, want het is op basis van Griekse yoghurt. Ik heb het gezoet met banaan en honing. Lekker puur dus. Je hebt bovendien geen ijsmachine nodig en het is heel makkelijk om te maken. Dus...duik maar snel de keuken in.


Walnoten-bananenijs

Wat heb je nodig voor een cakevorm ijs?

500 ml Griekse yoghurt, 2% vet
2 rijpe bananen
150 gram gepelde walnoten
3 eetlepels honing
cakevorm
vershoudfolie

Hoe maak je het Walnoten-bananenijs?

Pel de bananen. Doe ze samen met de yoghurt en honing in een blender en maak er een egale massa van. 

Doe het mengsel in een brede bak, die geschikt is voor de vriezer. Dek af met deksel of vershoudfolie. Zet de bak met de vloeistof in de vriezer en laat het daar 2 uur staan. Daarna pak je de bak eruit en je schraapt met een vork de ijskristallen van de randen. Roer/prak het met de vork door het nog vloeibare deel. Dek opnieuw af en zet in de vriezer. Herhaal dit elk uur totdat de massa zo dik is, dat de walnoten straks niet naar de bodem zakken.

Bekleed de cakevorm alvast met vershoudfolie en zorg dat er nog wat plastic over de randen van de vorm hangt. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat goed afkoelen op een bordje. 

Zodra het het ijsmengsel dik genoeg is, roer je de walnoten erdoor. Giet het ijs in wording in de cakevorm. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Dek af met vershoudfolie en laat nu verder invriezen. 

De volgende dag kun je het ijs eten. Haal de folie van de bovenkant en keer de vorm om op een snijplank. (Laat het ijs niet los, zet de vorm dan heel even in een laag warm water en zorg dat er geen water in komt.) Haal de rest van het plastic eraf, snijd het ijs in dikke plakken en serveer.Misschien heb je ook wel zin om volkoren eierkoeken van speltmeel te maken:
Eierkoeken van volkoren speltmeel maken