Kruidige Honingkip

Zin in gemarineerde kip met een heerlijk kruidig en zoet honingsausje? Wij hadden daar erg veel trek in. Daarom bedacht ik dit recept. Het is een gerecht die wij graag snel weer eens terugzien op tafel. Nieuwsgierig? Lees verder!

Kruidige Honingkip




Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen?

400 gram (bio) kippendijenfilet
stukje verse gember van 2 cm, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
3 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels zoute sojasaus
2 eetlepels (rijst)olie
2 eetlepels rijstwijn (toko)
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder

Hoe maak je Kip met Honing en Kruiden?

Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar. Marineer de kip in een afgesloten bakje of zakje minstens 2 uur en maximaal 24 uur in de koelkast.

Haal de kip uit de marinade en doe de marinade in een kleine pan. Deze gebruik je later. Zet een pan zonder olie of vet op het vuur en leg de kip erin. Bak op middelmatig vuur in ongeveer 12 minuten gaar. Na 6 minuten zet je het pannetje met de marinade op het vuur. Breng aan de kook, let goed op dat het niet te hard gaat en verbrandt. Zet het vuur dan wat zachter. Laat de marinade een stuk inkoken.

Giet de enigszins ingekookte marinade bij de kip in de pan en bak het nog even mee. Roer de kip goed door de saus, om het te laten glaceren. Leg het daarna op een schaal, giet de warme saus erover en geniet! Lekker met sla, snijbonen of doperwten en gebakken aardappelen.

Misschien ook iets voor jou? Kip in Tomatensaus 

Kijk voor meer lekkere recepten in ons receptenregister!