Kabeljauw met Spek en Knolselderijpuree

Wat een heerlijke combinatie is kabeljauw met spek en knolselderijpuree. Misschien wordt dit jouw hoofdgerecht met Kerst? We hopen je hiermee weer te inspireren!

Kabeljauw met Spek en KnolselderijpureeWat heb je nodig voor 2 personen?

1 knolselderij, geschild en in stukken gesneden
2 kabeljauwfilets
4 plakjes ontbijtspek
500 ml water
1 groentebouillonblokje
2 grote saliebladeren zonder steel, gewassen
klontje boter
olie
2 satéprikkers

Hoe maak je Kabeljauw met Spek en Knolselderijpuree?

Breng een pan met water en bouillonblokje aan de kook. De knolselderij kook je hierin in ongeveer 15 minuten gaar.

Ga alvast verder met de vis. Overlap 2 plakjes spek (in de breedte), leg de kabeljauwfilet erop. Doe een blaadje salie op de vis en vouw het spek om de kabeljauw. Zet vast met een prikker. Maak nog een kabeljauwfilet, op deze manier, panklaar. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Bak de vis met het spek in ongeveer 7 tot 9 minuten gaar en goudbruin. Liefst maar 1 keer keren, want de kabeljauw valt anders gemakkelijk uit elkaar.

Giet de knolselderij af, maar bewaar iets van het kookvocht. Pureer de groente met een staafmixer, tot een zo glad mogelijk mengsel. Is het te droog, dan giet je er een klein beetje kookvocht bij. Voeg naar smaak nootmuskaat en peper toe.

Schep de puree (met het eventuele gebruik van een serveerring) op de borden. Leg de vis erop. Laat een klontje boter smelten in de pan waar je de vis in hebt gebakken en schraap de aanbaksels los. Giet deze jus over de vis en geniet!

Misschien vind je dit ook interessant: 
http://bijlon.blogspot.nl/2016/10/perensalade-met-blauwaderkaas-en.html


Meer (kerst)recepten vind je in ons Receptenregister. Neem snel een kijkje!