Homemade Kerstravioli

Dit vegetarische hoofdgerecht is wel even een werkje, maar dan heb je ook wat! Deze ravioli, gevuld met champignons en een romig knoflookmengsel, smaakt zo lekker! Hulp bij het vullen van het deeg is een aanrader. Maak er een gezellige kerstvoorbereiding van.


Homemade KerstravioliWat heb je nodig voor ongeveer 36 stuks ravioli? (4 à 5 personen)

Voor het deeg:

400 gram bloem en iets extra
4 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout 


Voor de vulling:

125 gram champignons, schoongemaakt 
1/2 bakje Paturain (à 165 gram) (niet de lightversie)
1 kleine ui
half geklutst ei of een klein ei
olijfolie
zout en peper

Om het af te maken:

6 gewassen saliebladeren, in reepjes gesneden
flinke klont boter
eventueel 4 wortelen, schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden en gekookt (broccoli past hier trouwens ook goed bij)

Hoe maak je Homemade Kerstravioli?

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed het deeg tot een klomp. Ga dan nog een tijdje door met kneden, totdat het een elastisch deeg is. Dek het deeg af en laat minstens 30 minuten rusten.

Intussen kun je de vulling maken. Hak de champignons, samen met de ui, zeer fijn, in een hakmolen. Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de champignons en ui, totdat het meeste vocht is verdwenen. Laat het goed afkoelen. Meng dit mengsel daarna in een kom met de Paturain, ei, zout en peper.

Rol 1/4 van het deeg zo dun mogelijk uit, met een deegroller. Dek de rest van het deeg wel af, anders droogt het uit. Gebruik nog wat extra bloem tegen het plakken. Gebruik eventueel een pastamachine. 

Wij kozen voor ronde ravioli en een raviolisteker. Met een raviolisteker, koekjessteker of glas, steek je de ravioli uit. Je hebt er 2 per ravioli nodig, een boven- en een onderkant. Leg op een ravioliplak een theelepel van het champignonmengsel. Maak de randen nat met wat water. Rek de ravioli die je erop wilt leggen voorzichtig nog iets uit, met je handen. Leg het over de vulling en knijp de randen goed vast. Druk met een vorkje de randen nog eens goed aan. Leg de gevulde ravioli voorlopig op een theedoek, los van elkaar. Maak zo nog 3x een serie ravioli van het overgebleven deeg. Dek het (nog uit te rollen) deeg dat ligt te wachten tussendoor goed af.

Breng een pan met water aan de kook en doe de ravioli in de pan. Kook in ongeveer 5 minuten gaar. Intussen laat je de klont boter smelten in een pan en bak je de reepjes salie in deze boter goudbruin. Haal de gare ravioli uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel, samen met de wortel, over de borden. Bestrooi met salie en giet er nog wat salieboter over. Maak het af met een beetje versgemalen peper. Eet smakelijk!

De ravioli kun je ook invriezen. Voordat het in de pan gaat, niet laten ontdooien. Gewoon wat langer koken. (ongeveer 4 minuten langer)

Meer inspiratie nodig? Kijk dan in ons receptenregister!