Gevulde Puntpaprika's

Een makkelijk en lekker gerecht: gevulde puntpaprika's. Kruidig, vol van smaak, een waar feestje op je bord. Probeer het eens en je hebt grote kans dat je dit binnenkort nog eens wilt eten. Wij in ieder geval wel!


Gevulde Puntpaprika's



Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 puntpaprika's gewassen, gehalveerd, zaden en zaadlijsten verwijderd
240 gram bruine bonen, uit een pot (uitlekgewicht)
150 gram rundergehakt
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
blikje tomatenpuree
scheutje water
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
een handje geraspte belegen kaas
zout en peper
olie
wat verse korianderbladeren, gewassen

Hoe maak je deze Gevulde Puntpaprika's?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak het gehakt rul en gaar, samen met het komijnpoeder en gerookte paprikapoeder, in een pan zonder vet of olie. Voeg de ui toe en bak een minuutje mee. 

Doe de tomatenpuree in de pan, even mee laten bakken. Roer intussen goed door en voeg daarna een scheutje water en de knoflook toe. Laat de bruine bonen uitlekken en doe ze in de pan. Meng en laat goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur zacht.

Vet een ovenschaal in met wat olie. Leg de puntpaprika's in de schaal, met de opengesneden kant naar boven. Haal de pan van het vuur en vul de paprika's met het mengsel. Strooi er een handje geraspte kaas over en schuif de schaal in de oven. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Haal de schaal uit de oven, schep de gevulde paprika's op de borden en bestrooi met wat verse koriander. Eet smakelijk!
 
Zin in meer lekkere recepten? Wat dacht je van Chili sin Carne met avocado?
http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/chili-sin-carne-met-avocado.html

Of kijk voor meer inspiratie in ons Receptenregister!