Gevulde Kalkoenfilet

Deze gevulde kalkoenfilet smaakt heerlijk en is natuurlijk sneller klaar dan een hele kalkoen. Makkelijker om te bereiden, vinden wij. Dat is wel fijn als het Kerst is. Bovendien is het ook heel erg lekker. Wij gaven er een Italiaans tintje aan. Lees snel verder voor het recept!


Kalkoenfilet met mozzarella en pestoOnderstaand recept is voor 2 personen. Je kunt de ingrediënten heel makkelijk verdubbelen naar 4 personen, of je past het aan naar 6 personen. Wij kozen voor kalkoenschnitzel, omdat deze al vrij plat is.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 kalkoenschnitzels (ongepaneerd, ongeveer 100 gram per schnitzel)
1 bol mozzarella
2 eetlepels rode pesto
scheutje warm water
klontje boter
peper en eventueel wat zout
6 cocktailprikkertjes
eventueel wat tuinkers

Hoe maak je de Gevulde Kalkoenfilets?

Smeer elke schnitzel aan één kant in met een eetlepel rode pesto. Snijd de mozzarella in tweeën en leg op elke schnitzel (aan de pestokant) een halve bol. Vouw de schnitzels goed dicht, om de mozzarella heen. Maak het aan alle kanten vast met een cocktailprikkertje. Bestrooi met peper en eventueel wat zout.

Doe een klontje boter in de pan en bak de gevulde kalkoenfilets rondom aan, zodat ze er goudbruin uitzien. Doe dan een scheutje warm water in de pan en leg het deksel erop. Braad de filets in 20 minuten gaar. Keer ze tussendoor een paar keer voorzichtig om. 

Haal de filets uit de pan en haal de stokjes eruit. Leg de kalkoen op 2 borden en schep wat jus uit de pan erover. Garneer eventueel met wat tuinkers. Heerlijk met aardappelgratin en broccoli.

Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook interessant:


http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/knoflook-aardappelgratin.html

http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/champignonschuitjes.html