Chocoladetruffels

Serveer je zelfgemaakte chocoladetruffels bij een kopje koffie of thee, tijdens de Kerst. Je zult zeker indruk maken. Een makkelijk recept met een groots resultaat.

ChocoladetruffelsWat heb je nodig voor ongeveer 17 Chocoladetuffels?

200 gram pure chocolade
100 ml slagroom
50 gram boter
1 zakje vanillesuiker
cacao

Hoe maak je Chocoladetruffels?

Doe alle ingredi├źnten, behalve de cacao, in een pan en smelt alles al roerend, met een garde, op zacht vuur. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. 

Giet het mengsel in een wijde schaal en laat het iets afkoelen. Zet het dan afgedekt in de koelkast en laat het een uurtje staan.

Haal het chocolademengsel uit de koelkast en strooi een flinke hoeveelheid cacao in een bakje. Op een bord strooi je een klein laagje cacao. Met een theelepel pak je een flinke schep van het mengsel. Boetseer, samen met nog een theelepel, de vorm. Laat de chocolade daarna in de cacao vallen. Zorg dat de truffel aan alle kanten bedekt is met cacao en perfectioneer tegelijkertijd de vorm, met twee schone theelepels. Al mag de truffel natuurlijk een beetje rommelig blijven, want dat is mooier.

Leg de truffel op het met cacao bestrooide bord en maak op deze manier nog 16 exemplaren. Laat afgedekt verder opstijven in de koelkast. Bewaar het koel tot gebruik. Beperkt houdbaar. 

Misschien vind je dit ook interessant:

http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/stoofperen-met-honing-en.html