Boekentip Brouw het Zelf

Dit boek konden wij niet in de winkel laten liggen: Brouw het Zelf, van Nick Moyle en Richard Hood. Dat brouwen hoort ook wel een beetje bij moestuinieren. Fijn voor allerlei overschotten. Je kunt je ingrediënten natuurlijk ook in de winkel, op de markt of bij een boerderijwinkel kopen. In dit boek staan wel 70 recepten om een echte thuisbrouwer te worden!

Boekentip Brouw het Zelf
Wat is nu leuker dan je zelfgemaakte drankje te kunnen inschenken? De Two Thirsty Gardeners vertellen je in dit boek precies hoe je dit kunt bereiken. Nu houd ik zelf al wel van experimenteren met het maken van likeur, maar van dit boek krijg ik weer nieuwe inspiratie! 

Wat gaan we als eerste maken?

Wat zal ik maken? Want dat ga ik natuurlijk doen. Al is het lezen van zo'n boek ook al erg leuk. Spannend lijkt mij de sprankelende paardenbloemenborrel. In dit jaargetijde kan ik dat natuurlijk niet maken. Bier en wijn vind ik ook interessant. De Irish cream-likeur vind ik wel geschikt voor deze tijd van het jaar. En wat dacht je van chili-gemberbier? Pastinaakwijn? Peren-gembercider? Zo kan ik nog wel even doorgaan. De keuze is reuze. Ik denk er nog even over na. Touwens, ananaswijn...dat lijkt me ook lekker.


Basiskennis van het brouwen

De basis van brouwen wordt goed uitgelegd in dit boek. Wat heb je allemaal nodig? Hoe moet je je materialen ontsmetten/steriliseren? Het gistingsproces, hevelen, bottelen...deze onderwerpen komen natuurlijk aan bod.

Proost!

Dit boek is dé nieuwe aanwinst in onze boekenkast. Ik kijk al uit naar andere seizoenen, waarop ik volop zacht fruit of groenten kan verwerken. Ik zou binnenkort wel kunnen starten met het recept van Peren-gembercider.  Of wordt het pompoenbier? Wintermede lijkt me ook heel lekker. Ahum... In ieder geval weet ik wel wat ik komend jaar kan doen met onze moestuinoverschotten, behalve weggeven...

Brouw het Zelf

Maak je eigen bier, wijn, cider en andere drankjes
Nick Moyle & Richard Hood
Forte Uitgevers B.V.
ISBN 978-94-6250-120-1